Μυρτώ Αλικάκη: Πάσχει από νευρική ανορεξία;- Τι απαντάει η ίδια!

Μυρτώ Αλικάκη: Πάσχει από νευρική ανορεξία;- Τι απαντάει η ίδια! | tlife.gr

Στις αρχές του Αυγούστου, η Μυρτώ Αλικάκη δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η οποία έγινε αφορμή για να γραφτούν σχόλια που έκαναν λόγο για νευρική ανορεξία. Η γνωστή ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Page 2» και τον Γιάννη Πουλόπουλου και μεταξύ άλλων μίλησε για την εν λόγω φωτογραφία, τα σχόλια που γράφτηκαν και αποκάλυψε την αλήθεια.

-Μυρτώ, το καλοκαίρι ανέβασες μία φωτογραφία και κάποιοι followers σχολίασαν ότι πάσχεις από νευρική ανορεξία. Τι σε ώθησε να τους απαντήσεις;

Ήταν μία αυθόρμητη φωτογραφία που μου τράβηξε ο Αντίνοος Αλμπάνης, η οποία δεν είχε υποστεί καμία επεξεργασία γιατί γενικότερα δεν μου αρέσει να ρετουσάρω τις εικόνες που ανεβάζω. Πάντα ήμουν αδύνατη, ειδικά από τη μέση και πάνω και ο τρόπος που στέκομαι δείχνει ότι πετάνε τα κόκαλα της πλάτης μου. Δεν πάσχω όμως από νευρική ανορεξία. Είμαι τα ίδια κιλά εδώ και είκοσι χρόνια και φοράω το ίδιο τζιν που φορούσα πριν από μία εικοσαετία.

Πριν από είκοσι χρόνια ήμουν πέντε κιλά παραπάνω, τα οποία έχασα όταν πέθανε ο πατέρας μου, από τη στεναχώρια. Αυτά τα πέντε κιλά δεν τα ξαναπήρα ποτέ και πάντα έπαιζα ένα κιλό πάνω, ένα κιλό κάτω, με εξαίρεση τις δύο εγκυμοσύνες μου που πήρα είκοσι κιλά στη μία και δεκαεπτά στην άλλη. Επειδή η νευρική ανορεξία είναι μία πολύ σοβαρή πάθηση, από την οποία μπορεί κάποιος να πεθάνει, πρέπει να προσέχει πολύ κάποιος τι σχολιάζει και ποιον προσβάλλει.

Και δεν αναφέρομαι βεβαίως σε εμένα, αλλά σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό όμως που θεωρώ ότι έγινε η αιτία για να πάρει έκταση το όλο θέμα δεν ήταν τα σχόλια των followers, αλλά ο τρόπος που αναπαρήγαγαν το θέμα κάποιοι δημοσιογράφοι, διαστρεβλώνοντας ουσιαστικά την πραγματικότητα.

Η πολυσυζητημένη φωτογραφία που πυροδότησε τα σχόλια των followers της στο Instagram.

READ more