Μυστήριο με δολοφονίες σε ριάλιτι…

Αμηχανία και νευρικό γέλιο φέρνει η είδηση πως όλο και περισσότεροι Αμερικανοί τηλεθεατές πιστεύουν ότι στον ριάλιτι διαγωνισμό μυστηρίου «Whodunnit» του καναλιού ABC οι παίκτες… σκοτώνονται στην πραγματικότητα.

Τα tweets όπου ενήλικες τηλεθεατές αναρωτιούνται με χαλαρή διάθεση και ουδόλως οργισμένοι, αν πράγματι το «Whodunnit» σκοτώνει τους διαγωνιζόμενους του πληθαίνουν μέρα με την μέρα. Το εβδομαδιαίο σόου που έκανε πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου βασίζεται στις ιστορίες μυστηρίου όπου κοινό και αναγνώστες ακολουθούν έναν ερασιτέχνη συνήθως ντετέκτιβ για να βρουν «ποιος έκανε τον φόνο».

Ιστορίες όπως αυτές της Αγκάθα Κρίστι αναβιώνουν κάθε εβδομάδα στο σόου όπου ένας από τους διαγωνιζόμενους βρίσκει… φριχτό θάνατο μπροστά στις κάμερες. Μετά τον σκηνοθετημένο θάνατο οι υπόλοιποι παίκτες ακολουθούν κάποια στοιχεία για να βρουν τον «δολοφόνο». Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρεξήγηση, αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου επεισοδίου προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο «making of» όπου παρουσίαζε τα εφέ και το μακιγιάζ για… πτώμα, ενώ ο «δολοφονημένος» παίκτης του επεισοδίου δήλωσε: Νομίζω ότι ο τρόπος που πέθανα ήταν καταπληκτικός. Βγήκα έξω φλεγόμενος! Ηταν φανταστικό! Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για το αν οι φόνοι είναι ψεύτικοι!

«Αλήθεια σκοτώνουν ανθρώπους στο Whodunnit; Γιατί αυτή η φωτιά φάνηκε πολύ αληθινή» ή «αυτό το Whodunnit είναι πολύ μπερδεμένο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι όντως νεκροί;», γράφουν μερικοί, ενώ άλλοι δεν είναι πολύ σίγουροι: «Δεν πεθαίνουν στ’ αλήθεια οι άνθρωποι σε αυτό το σόου, έτσι;». Στο σόου συμμετέχουν 13 παίκτες, ανάμεσά τους μια πρώην εστεμμένη καλλονή, ένας νοσοκόμος, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών και ένας δημοσιογράφος αστυνομικού ρεπορτάζ, ενώ ο δολοφόνος «σκοτώνει» αυτόν που παίζει χειρότερα τον ρόλο του!

Read More

And More