Μυστήριο με το θάνατο γιαγιάς και εγγονής από αρσενικό – Ποιοι και γιατί τις δηλητηρίασαν;

Τον Αύγουστο του 2013 γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πρώτα πέθανε η 73χρονη γυναίκα και λίγο αργότερα η 34χρονη εγγονή της.
Το θάνατό τους καλύπτει ένα μυστήριο, αλλά, λίγους μήνες αργότερα, η οικογένειά τους, ζητά την εκταφή τους και στα σώματά τους βρίσκονται μεγάλες ποσότητες αρσενικού.
Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ασκεί τότε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, για το μυστηριώδη θάνατο δύο γυναικών. Και η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, έτσι αποφασίστηκε, στις αρχές του 2014, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις. Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ποινικά και κάτω από άκρα μυστικότητα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Οι οικογένειες των δυο γυναικών ζητούν δικαίωση και η μητέρα της 34χρονης (και κόρη της 73χρονης) ξεσπά μιλώντας στην εκπομπή Μία: “Περιμένω από το Θεό δικαίωση και από την ελληνική δικαιοσύνη. Το παιδί μου ξεψύχησε στα χέρια μου”.
Ωστόσο, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με παρέμβασή του στην εκπομπή “Μία” αποκάλυψε, αναφορικά με αυτούς που έλεγαν πως στην υπόθεση εμπλέκεται πρόσωπο από το περιβάλλον της κοπέλας το εξής: “Έχουμε μια υπόθεση που έχει να κάνει με την εμμονή του πατέρα της κοπέλας που ήταν ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας και τη διερεύνησή της. Ψάχνουμε να βούμε τι έχει συμβεί και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δημοσιεύματα που να αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτήν την υπόθεση.
Και συμπλήρωσε: “Με το ίδιο φάρμακο βρέθηκαν δηλητηριασμένοι και το παιδί της οικογένειας και ο σύζυγος της κοπέλας. Η είσοδος αυτού του φαρμάκου υπήρχε στην οικογένεια επί σειρά ετών”.
Δες video από την εκπομπή Μία:

Read More

And More