Μυστήριο με τον Νίκο Χορταρέα! Η Μητρόπολη Λαγκαδά διαψεύδει ότι ανήκει στη Μητρόπολη

Τον περασμένο Ιούλιο το TLIFE σου είχε αποκαλύψει πως ο γνωστός αστρολόγος, Νίκος Χορταρέας εγκατέλειψε τις συνήθειές του και αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Ο πρώην αστρολόγος χειροτονήθηκε στην Μητρόπολη Λαγκαδά και πλέον είναι ο πατήρ Κυπριανός. Μάλιστα, μόλις πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα «Espresso» δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του πατήρ Κυπριανού μέσα από την εκκλησία. Ο ίδιος φαίνεται να στέκεται στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα, φορώντας άμφια των κληρικών, δηλαδή φαιλόνιο και πετραχήλι.

Όπως όλα δείχνουν, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά απαρνείται τον Νίκο Χορταρέα, με νέο δελτίο τύπου που εξέδωσε. Ωστόσο, να σου θυμίσουμε πως αμέσως μετά την αποκάλυψη του TLIFE για τη νέα ζωή του γνωστού αστρολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννου είχε αποστείλει ανακοίνωση ότι δέχεται τους πάντες…

Η νέα ανακοίνωση

“Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως”.

Η ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2019

“Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;”

Είναι απορίας άξιο γιατί η Μητρόπολη επιλέγει να διαψεύσει με επίσημη ανακοίνωση ότι ο 63χρονος είναι ιερέας ή μοναχός της αν και τον αποκαλεί “π. Κυπριανό” το πρώην μέντιουμ, σαν να γνωρίζει και να αποδέχεται τη νέα ιδιότητά του…

Read More

And More