Ν. Σφακιανάκης: “Η δισκογραφία δεν παράγει πολιτισμό, αλλά επαναλήψεις!”

Μια μοναδική συνέντευξη έδωσε ο Νότης Σφακιανάκης στο περιοδικό “Glam” , όπου μίλησε για τη νέα δισκογραφική δουελειά του, το επίπεδο της μουσικής στη σημερινή εποχή και τα σχέδια του να σταματήσει μετά από λίγα χρόνια τις live εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τρίτο cd από τη δισκογραφική δουλειά “Ματωμένο δάκρυ”, που συμπεριλαμβάνει τρεις ενότητες: Το Κοινωνικόν, το Ερωτικόν και το Χορευτικόν. Σ’ αυτό το τριπλό άλμπουμ που κυκλοφόρησε μέσω γνωστής εφημερίδας υπάρχουν τα καινούρια τραγούδια του διάσημου καλλιτέχνη που έχουν κάνει ήδη μεγάλη επιτυχία. “Όσον αφορά το νέο δισκογραφικό μου έργο, εγώ κάνω αυτό που έκανα. Συλλέγω τραγούδια που γεμίζουν τη ψυχή μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως η κυκλοφορία των cd του σε συνεργασία με την εφημερίδα έγινε συνειδητά, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πειρατεία. “Τώρα πια το έργο μας φθάνει στον κόσμο, με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει εμείς και όχι μέσω παραχαράξεως”, ανέφερε ο Νότης Σφακιανάκης.
Ακόμη, ο ίδιος θα βρίσκεται φέτος το χειμώνα στην “Ιερά Θέα”. Ποια είναι όμως, η γνώμη του για τις τελευταίες εξελίξεις στη νυχτερινή ζωή;
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα που είχε στο στο παρελθόν, ελαττώνοντας τις εξόδους του. Εδώ και αρκετά χρόνια, περίπου κάθε τριετία ελαττώνω μια μέρα κι εγώ. Οι 5 έγιναν 4,3 και πέρσι 2. Εγώ δεν αναγκάστηκα να τις μειώσω, αλλά το επέλεξα. Για παράδειγμα μετά από μερικά χρόνια θα τραγουδάω 1 και μετά καμία”, σημείωσε.
Ακόμη, σε ερώτηση αν σχεδιάζει να σταματήσει τις νυχτερινές εμφανίσεις μετά από κάποια χρόνια, ο ίδιος απαντά ως εξής: “Θα πηγαίνω να κάνω κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις. Δεν μπορείς στα 50 σου να κάνεις αυτό που έκανες στα 30 σου. Όταν προσπαθείς να το κάνεις γελά και το παρδαλό κατσίκι”.
Τέλος, όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση στη δισκογραφία ο Νότης Σφακιανάκης αναφέρει πως έχει μετατραπεί σε βιομηχανία. “Είδαν τη μουσική ως κατασκεύασμα. Η δισκογραφία δεν παράγει πλέον πολιτισμό, όπως στο παρελθόν, αλλά επαναλήψεις”, συμπλήρωσε.

Read More

And More