“ΝαΜαΣτε”: Μία πρεμιέρα με… δημιουργική ασάφεια!

Βρέχει πρεμιέρες αυτή την εβδομάδα στο Epsilon! Το νεοσύστατο κανάλι του Περιστερίου κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να μονοπωλήσει – από δημοσιογραφικής απόψεως – το ενδιαφέρον μας και να περάσει στην… τηλε-αντεπίθεση, αποδεικνύοντας πως όταν κανείς θέλει και θέλει με πείσμα, τα πάντα μπορεί να καταφέρει.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το “Ε” έχει καταφέρει να μπει με απίστευτη φόρα και αποφασιστικότητα στη τηλεοπτική αγορά, με αποτέλεσμα πλέον να διεκδικεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την πολυπόθητη πίτα της τηλεθέασης.

Ναι, το Epsilon είναι και φέτος εδώ και μάλιστα; Πιο δυνατό από ποτέ! Την ώρα που πολλοί γελούσαν και αμφισβητούσαν τις πολυσυζητημένες επικείμενες μεταγραφές του καναλιού, τόσο η Τατιάνα Στεφανίδου, όσο και η Αννίτα Πάνια, έκαναν την έκπληξη, μηδένιζαν το τηλεοπτικό κοντέρ και τολμούσαν να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτής της σεζόν από το Epsilon. Ετσι ήταν κάτι παραπάνω απο αναμενόμενο πως αυτή την εβδομάδα όλα τα βλέμματα θα ήταν στραμμένα σε αυτό το συγκεκριμένο κανάλι και σε όλα τα fresh προγράμματα που έκαναν το ντεμπούτο τους στους δέκτες μας.

Προσωπικά εννοείται πως είδα με προσοχή τα πάντα και γι ΄αυτό θέλω να μοιραστώ μαζί σου τις εντυπώσεις μου από το “ΝαΜαΣτε” και από αυτή την επιστροφή της Ναταλίας Γερμανού στη παρουσίαση του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο που της πάει τόσο πολύ.

Οταν οι τίτλοι αρχής έπεσαν και τα φώτα στο πλατό άναψαν και η Ναταλία εμφανίστηκε χαμογελαστή στους δέκτες μας, ένιωσα σαν να μην πέρασε μία μέρα από την τελευταία φορά που ήταν “Μες την καλή χαρά”.

Αν και απίστευτα αγχωμένη, κατάφερε αρκετά γρήγορα να ξεπεράσει την… ταχυκαρδία της και να χαλαρώσει. Η Ναταλία που είδα αυτή τη φορά στο Epsilon μου θύμιζε την Ναταλία των παλιών, καλών, τηλεοπτικών εποχών. Την Ναταλία που κι εγώ, αλλά κι εσύ είχες αγαπήσει για πολλά, πολλά χρόνια στον Alpha.

Μου άρεσε που η Ναταλία βγήκε και ήταν η Ναταλία. Με το τζινάκι της, το t-shirt της, τα βραχιολάκια της… Μου άρεσε που βγήκε και δεν ήταν στυλιζαρισμένη και φτιαγμένη λες και πάει είτε στο γάμο της θείας μου της Φούλας, είτε στα μπουζούκια.

Μου άρεσε που η Ναταλία έκανε χιούμορ και ήταν σαν να ένιωθε πως βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού της, χωρίς ,όμως, να ξεχνά στιγμή την τηλεοπτική της ευγένεια και τον σεβασμό που δείχνει κάθε φορά προς τους τηλεθεατές που της χαρίζουν την ψήφο της προτίμησής τους.

Μου άρεσε που ήταν χαλαρή, ευδιάθετη, άμεση, οικεία, ζεστή. Ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί μαζί της, μπορεί να κάνει μαζί της παρέα τα μεσημέρια, μπορεί να την κάνει κολλητό του φιλαράκι.

Η Ναταλία δεν είναι δήθεν, δεν είναι καβαλημένη, δεν το παίζει σταρούμπα, δεν σε κοιτάει αφ΄υψηλού και αυτό φαίνεται, κάνει μπαμ.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το πλατό, το πλατό της ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Ηταν φωτεινό, μοντέρνο, μίνιμαλ, γιατί η μαύρη αλήθεια είναι πως έχουμε μπουχτίσει μανούλα μου από τα πλατό, παύλα γλυκανάλατα σπιτάκια. Σπιτάκι εδώ, σπιτάκι εκεί, σπιτάκι παραπέρα.

Οσο για το πως μου φάνηκε η brand-new παρέα της; Θέλει χρόνο για να δέσει το γλυκό! Θέλει δουλειά και υπομονή. Κυρίως υπομονή για να γνωρίσει ο ένας τον άλλο. Επίσης χρειάζεται και… ψυχραιμία. Ψυχραιμία για το ποιος κάθε φορά θα παίρνει τον λόγο, έτσι ώστε να μην μιλούν όλοι ταυτόχρονα και δεν ακούγεται τίποτα.

Ο Δημήτρης Μηλιόγλου εννοείται πως είναι μακράν ο καλύτερος – παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να απελευθερωθεί τηλεοπτικά όπως πέρσι στη “Μία” -, ενώ θετικές εντυπώσεις μου άφησε και η παρουσία του Παναγιώτη Ραφαηλίδη. Από τον Νίκο Γκάνο πάλι, σαφέστατα και περιμένω περισσότερα.

Μοιάζει να μην μπορεί να αποβάλει την τηλεοπτική συστολή που έχει. Αυτές τις πρώτες ημέρες είναι τηλεοπτικά πολύ ήσυχος και πρέπει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο. Αν κρίνουμε από την ανατρεπτική συμμετοχή του στο “Your Face” μπορεί να τσαλακωθεί και να κάνει πολλά πράγματα.

Κατά τα άλλα; Την Ελενα Ασημακοπούλου ούτε καν την πρόσεξα, ενώ το ίδιο θα ίσχυε και για την Χριστίνα Μουστάκα, αν δεν φρόντιζε από την πρώτη κιόλας εκπομπή να πάει… γυμναστήριο. Στα συν της είναι βέβαια το γεγονός ότι αυτοσαρκάζεται για την εμφάνισή της, αρκεί αυτό να μην γίνει μανιέρα.

Τέλος σε αυτό που εντόπισα πολλά προβλήματα είναι στη θεματολογία της εκπομπής, στα θέματα, στα βίντεο, στα ρεπορτάζ, στην προετοιμασία τους, στη ροή, στη διαχείριση του χρόνου. Περίμενα να είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι. Οι άνθρωποι που έχει επιλέξει η Ναταλία για να βρίσκονται πίσω από τις κάμερες είναι χρόνια στο χώρο.

Με άλλα λόγια; Σε σχέση με την θεματολογία και με τον δημοσιογραφικό κορμό της εκπομπής υπάρχει μία… δημιουργική ασάφεια που βγάζει προς τα έξω ένα χαοτικό αποτέλεσμα, πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Επίσης περιμένω την Ναταλία να είναι και καλύτερα διαβασμένη στις συνεντεύξεις της και κυρίως όταν αυτές ακουμπούν στο πολιτικό χώρο.

Read More

And More