Νάντια Γιαννακοπούλου: Μένει σπίτι με τον Μάξιμο Μουμούρη και τις κόρες τους και αποκαλύπτει όλα όσα κάνουν μαζί!

Στο σπίτι με τον σύζυγό της Μάξιμο Μουμούρη και τις τρεις κόρες τους μένει η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό με όλη την οικογένειά της. Η ίδια μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στο Secret των παραπολιτικών για τις ανησυχίες της, το φόβο λόγω του κορονοϊού, αλλά και όλα όσα κάνει πια στο σπίτι με την οικογένειά της.

Σε φοβίζει το όλο θέμα με τον κορονοιο; Μένετε σπίτι;

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό, έναν επιθετικό ιό. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητες περιοχές. Είναι φυσιολογικό αυτό να τροφοδοτεί συνεχή ερωτήματα, συχνά αμηχανία, ανασφάλεια και φόβο. Ωστόσο πιστεύω στον άνθρωπο, στις δυνατότητες της Επιστήμης να βρει εμβόλιο και φαρμακευτική αγωγή.

Ναι! Μένω σπίτι! Μένουμε σπίτι! Αυτό πρέπει να είναι όχι ένα απλό σλόγκαν, αλλά ένα Μήνυμα Ζωής! Ένα Μήνυμα Ζωής για όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Εδώ και μέρες ανακοίνωσα και το κλείσιμο του Πολιτικού μου γραφείου για τους φίλους, ενώ έκανα γνωστό ότι θα συμμετέχω σε τηλεοπτικά πάνελ μόνο τηλεφωνικά ή μεσω skype.

Eίστε παντρεμένοι με τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη. Έχετε τρία κοριτσάκια. Τι κάνετε σπίτι τώρα που δεν πάνε σχολείο;

Ζούμε μια ευκαιρία να βρεθούμε για πολλές ώρες σαν Οικογένεια, κάτι που μας έλειπε. Εγώ έτρεχα όλη την μέρα με τις πολιτικές, κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις μου και ο σύζυγός μου για τις επαγγελματικές, καλλιτεχνικές υποχρεώσεις του. Το πρόβλημα που είχαμε δηλαδή ήταν ακριβώς το αντίστροφο. Τώρα ζούμε μια νέα πραγματικότητα. Ανακαλύπτουμε πόσα όμορφα πράγματα μπορείς να κάνεις σπίτι. Παίζουμε με τα παιδιά επιτραπέζια, συζητάμε διάφορα θέματα, διαβάζουμε παρέα, ακούμε μουσική, μαγειρεύουμε μαζί, βλέπουμε τηλεόραση, τακτοποιούμε πράγματα στο σπίτι, βλέπουμε παλιές φωτογραφίες μας . Έχουμε τόσα, μα τόσα πολλά να κάνουμε.

Η κυβέρνηση έχει πάρει επαρκή μέτρα για να αποφύγει την εξάπλωση του ιού;

Νομίζω ότι η Κυβέρνηση τα έχει πάει γενικά καλά, με βασικό όπλο  της το πολύ σημαντικό, επιστημονικό δυναμικό που έχει πλάι της. Επίσης, έχει κινηθεί συντονισμένα, αποφασιστικά, ενώ έλαβε σχετικά έγκαιρα και σταδιακά έγκαιρα σοβαρά μέτρα. Βεβαίως και υπάρχουν κάποια μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί νωρίτερα όπως πχ το θέμα με την Εκκλησία.

Κοιτάξτε, ο καθένας μπορεί να πει κάτι ή να ασκήσει κριτική σε πλευρές ή για την στιγμή που θα μπορούσε να πάρει κάποια μέτρα. Αυτή την στιγμή ομως όλοι πρέπει να είμαστε μαζί. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί. Εμείς ως Κινημα Αλλαγης ό,τι πρόταση είχαμε να καταθέσουμε, την καταθέσαμε με ευθύνη στην επικοινωνία της Προέδρου μας με τον Πρωθυπουργό. Τώρα είμαστε όλοι μαζί στην μάχη για την υγεία και την ζωή των πολιτών. Και σήμερα και αύριο θα πρέπει να συνεννοηθούμε για την στήριξη της Οικονομίας που θα πληγεί σημαντικά.

Έχεις μιλήσει με άλλους συναδέλφους σου που είναι γονείς και έχετε ανταλλάξει συμβουλές για αυτή την δύσκολη περίοδο;

Ασφαλώς και έχω μιλήσει και μιλάω με συναδέλφους μου καθημερινά. Μας προβληματίζει πολύ η κατάσταση, η αντιμετώπισή της. Ανταλλάσσουμε απόψεις αλλά και γνώσεις από την διεθνή εμπειρία. Στεκόμαστε στα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας, τα ερεθίσματα που παίρνουν, στους καλύτερους τρόπους για να έχουν μια θετική ψυχολογία μέσα σε μια πολύ προβληματική περίοδο.

Σε εξόργισε που ο κόσμος αρχικά δεν άκουσε τις οδηγίες των ειδικών και πήγαιναν για καφέ;

Ας μη διαγκωνιζόμαστε για να δηλώνουμε ποιος είναι πιο οργισμένος με απαράδεκτες συμπεριφορές ενός ποσοστού συμπολιτών τους που δημιουργούσαν κίνδυνο για την ζωή τους και για την ζωή άλλων ανθρώπων. Είναι πολλά τα παραδείγματα αν και μειοψηφικά σε σχέση με τον περισσότερο πληθυσμό, αλλά αρκετά για να κάνουν ζημιά. Δεν θυμάστε όσους χόρευαν στο Καρναβάλι της Πάτρας και αλλού δηλώνοντας ότι δεν «τους πιάνει στην πόλη τους ο ιός» ; Αναρωτιέμαι τι λένε τώρα οι ίδιοι, όταν σε Αχαία και Ηλεία έχουμε τόσο έντονα προβλήματα. Δεν ήταν αδιανόητο να κλείνουν τα Εκπαιδευτήρια και να βλέπουμε δεκάδες χιλιάδες παιδιά και νέους σε καφετέριες, σε χώρους μεγαλύτερου συνωστισμού και επομένως κινδύνου; Δεν προβλημάτιζε κάθε άνθρωπο να βλέπει χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται σε παραλίες θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι σε εξωτερικό χώρο ή να συγκεντρώνονται για την λειτουργία στους Ναούς και για να μεταλάβουν, θεωρώντας ότι αυτό επιβάλει η πίστη;

Είδαμε πολλά και είναι σημαντικό ότι η Πολιτεία παρέμβαινε συνεχώς παίρνοντας και νέα μέτρα. Τώρα πιστεύω ότι έχει γίνει συνείδηση ότι αντιμετωπίζουμε ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο. Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού δείχνει αυτοσυγκράτηση, φαίνεται να συνειδητοποιεί τον κίνδυνο. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 

Read More

And More