Νάντια Γιαννακοπούλου: Το ηχηρό μήνυμα για τις γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία!

Το δικό της ηχηρό μήνυμα για τον κορονοϊό, αλλά και την ενδοοικογενειακή βία έστειλε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου. Η γνωστή πολιτικός που μένει σπίτι με τον σύζυγό της Μάξιμο Μουμούρη και τις τρεις κόρες τους προσπάθησε να ενημερώσει με ένα video τον κόσμο και κυρίως της γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, μένοντας σπίτι λόγω καραντίνας.

«Zούμε σε δύσκολες συνθήκες. Δίνουμε την μάχη για την Υγεία και των Ζωή όλων μας. Μπορούμε να κερδίσουμε κορονοϊό αν μείνουμε σπίτι, αν συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες. Μένουμε σπίτι λοιπόν για να είμαστε ασφαλείς. Πολλές γυναίκες όμως δεν είναι ασφαλείς και προστατευμένες στο σπίτι τους. Υφίστανται βία.

Αυτή ακριβώς την ώρα σας εκπέμπω ένα ισχυρό μήνυμα κατά της βίας μέσα στο σπίτι, βασικά με θύματα γυναίκες αλλά και παιδιά. Η καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε μας προστατεύει μεν από τον κορονοϊό, αλλά δυστυχώς όχι από την βία που βιώνουν πολύ πιο έντονα γυναίκες.

Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω: Αν είσαι γυναίκα και υφίστασαι βία, μην μείνεις σιωπηρή! Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει, ότι υπομένουμε την βία. Πάρε τηλέφωνο στο 15900 και ένα ολόκληρο επιτελείο ειδικών θα σου πει τι πρέπει να κάνεις.  Αν δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο, στείλε μήνυμα στο 15900@isotita.gr.

Απευθύνομαι όμως σε όλους σας. Αν γνωρίζεται γυναίκες που υφίστανται βία, ενημερώστε της και για τον ειδικό πενταψήφιο και το email. Eίναι πράξη ευαισθησίας, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης! Τώρα κερδίζουμε τον Πόλεμο με τον κορoνοιό! Τώρα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και  την βια μέσα στην Οικογένεια!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάντια Γιαννακοπούλου στο μήνυμά της.

Read More

And More