Νάντια Κοντογεώργη: Αν σταματήσω να νιώθω ερωτικά, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά!

Είναι από τα πρόσωπα που πραγματικά ξεχώρισαν την τηλεοπτική σεζόν που πέρασε. Ο λόγος για την Νάντια Κοντογεώργη που ως «Βίβιαν» από το «Κάτω Παρτάλι» του Mega κατάφερε να μας καθηλώσει τόσο με τις υποκριτικές, όσο και με τις φωνητικές της ικανότητες.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Νάντια Κοντογεώργη μιλάει για τον έρωτα και αποκαλύπτει άγγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα της.

Η «Βίβιαν», που τόσο έχουμε αγαπήσει φαίνεται να έχει μέσα της το στοιχείο του σουρεαλισμού. Αυτό πόσο κοντά είναι στη δική σου ιδιοσυγκρασία;
Νομίζω ότι όλοι έχουμε τέτοια στοιχεία. Θέλω να πω πως υπάρχει μια αντικειμενική πραγματικότητα και όλοι μας τη μεταφράζουμε με το δικό μας τρόπο. Πολλές φορές, τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Στη Βίβιαν είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμα. Αυτή η διαφορετικότητα, η υπό πρίσμα αντίληψη της πραγματικότητας, είναι πάντα ενδιαφέρουσα- και στους ρόλους και στους ανθρώπους

Στις μεγάλες αποφάσεις της ζωής σου, λοιπόν, πώς επιλέγεις να λειτουργείς; Με την καρδιά ή με το μυαλό;
Προσπαθώ να ακολουθώ την καρδιά, με σύντροφο το μυαλό. Άσε που όλες τις αποφάσεις στη ζωή μου τις θεωρώ σημαντικές, ακόμα και τις πιο μικρές!

Κι όταν η καρδιά σου σε προδίδει; Αυτό πώς το διαχειρίζεσαι;
Δεν με έχει προδώσει μέχρι στιγμής. Ίσως καμία φορά να μην αντιλαμβάνομαι εγώ το πραγματικό συναίσθημα και να το μπερδεύω με φόβους και άμυνες που έχω αναπτύξει, αλλά τότε εγώ έχω προδώσει την αλήθεια μου και έχω προτιμήσει την ασφάλεια της φοβικής συμπεριφοράς.

/

Εσύ ερωτεύτηκες ποτέ κάποιον άντρα που να είναι εκτός των δικών σου αναφορών στη ζωή, κάτι που συμβαίνει με τη «Βίβιαν» και τον «Θανάση»;
Όλοι οι άνθρωποι είναι εκτός των δικών μας αναφορών. Κάτι άλλο ψάχνουμε στον έρωτα που είναι πέρα από αυτά. Δεν ξέρω ακόμα. Όταν βγάλω πόρισμα στα 90 με 100 μου, θα είναι πιο ασφαλές να το επικοινωνήσω!

Δεν είναι όμως κουραστικό, βαρετό και προβλέψιμο να έχεις σχέση με άνθρωπο από τον ίδιο επαγγελματικό-καλλιτεχνικό χώρο με τον δικό σου;
Φαντάζομαι ότι αν μια σχέση φτάνεις στο σημείο να τη χαρακτηρίζεις κουραστική, βαρετή και προβλέψιμη, καλό είναι να την αφήσεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

Σου έχει συμβεί να ανατρέψεις ποτέ τη ζωή σου για έναν έρωτα;
Ο έρωτας είναι έτσι κι αλλιώς ανατρεπτικός. Ανατρέπει σίγουρα τη συναισθηματική σου κατάσταση, επομένως, με έναν τρόπο και τις συνθήκες της ζωής μας.

Σου είναι απαραίτητο να είσαι ερωτευμένη για να έχεις ισορροπία στη ζωή σου;
Αν σταματήσω να νιώθω ερωτικά, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά! Προσπαθώ να βάζω όλη μου τη ζωτική ενέργεια στα γυρίσματα, στις παραστάσεις, στις σχέσεις με τους φίλους μου, στα μαθήματά μου, στις πρόβες, στις βόλτες μου, σε όλα!

/

Γενικότερα, ρισκάρεις στη ζωή σου;
Αμέ! Ο Μπέκετ στο «τέλος του παιχνιδιού», λέει: «παίξε και χάσε και πάψε πια να χάνεις»…

Αλήθεια, πότε σκέφτηκες πρώτη φορά ότι θέλεις να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Στο δημοτικό μάλλον… Ίσως στο νηπιαγωγείο, μπορεί και πιο μικρή! Αχ, δεν θυμάμαι ακριβώς! Μεγαλώνοντας, στην εφηβεία, έπρεπε να μοιάζω με τους συμμαθητές μου και να επιλέξω κάτι πιο σοβαρό, πιο ασφαλές, πιο εύκολα αποδεκτό. Οπότε σκεφτόμουν διάφορα: ψυχολογία, γλωσσολογία, συγκριτική λογοτεχνία, φιλοσοφία και πολλά άλλα.

Είναι πιστεύεις θέμα τύχης που κατάφερες να ενταχθείς σε ένα σίριαλ, με τόσο μεγάλη θεαματικότητα-και στην Ελλάδα και στην Κύπρο- κάτι που ενδεχομένως να σου ανοίξει επαγγελματικούς δρόμους και στο μέλλον;
Πιστεύω στην τύχη, στη δουλειά, στην επιμονή, στην υπομονή και πάνω από όλα, πιστεύω στην αγάπη.

Με την ίδια λογική, δεν σε φοβίζει η επόμενη μέρα του τέλους αυτού του επιτυχημένου σίριαλ;
Με φοβίζει το άγνωστο, όπως με φόβιζε και η πρώτη μέρα προβολής του σίριαλ. Αλλά, μετά από 9 χρόνια στο θέατρο, ξέρω ότι το ταξίδι είναι μεγάλο κι εύχομαι να είναι γεμάτο ωραίες συναντήσεις, επιτυχίες και αποτυχίες εξελικτικές, καινούριους δρόμους, αγάπη και φως.

Διάβασε περισσότερα στο Dwon Town Κύπρου που κυκλοφορεί

Read More

And More