Νάντια Μουρούζη: «Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία»

Η Νάντια Μουρούζη έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες, όντας η μούσα του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η ευαίσθητη και αισθαντική ηθοποιός, η οποία ήταν η τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Παρίσι, στο πλευρό του συζύγου της και καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου της Σορβόννης, Νίκου Λυμπέρη.

Μετά από 12 χρόνια, η ταλαντούχα Νάντια δίνει την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και στην Φανή Πλατσατούρα και εξηγεί γιατί η απόφασή της να εγκαταλείψει την Ελλάδα ήταν η καλύτερη που έχει πάρει μέχρι σήμερα στη ζωή της.

«Πήρα την απόφαση το 2014. Είπα «Νάντια, ήρθε η στιγμή ν ᾽αλλάξεις τη ζωή σου». Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία – μην με ρωτήσεις σε παρακαλώ περισσότερα γι΄ αυτό, δεν θα ήθελα να επεκταθώ – και αμέσως μετά ήρθε ο θάνατος της μητέρας μου, με την οποία ήμουν πολύ δεμένη. Έφτασα λοιπόν, στο μηδέν και είπα «ή προχωράς ή βουλιάζεις εδώ». Κι έτσι ξεκίνησα», εξομολογήθηκε η Νάντια Μουρούζη.

«Όπως λέει και η γαλλική παροιμία «κάθε αναχώρηση κι ένας μικρός θάνατος». Πήγα λοιπόν στο Παρίσι όπου είχα πολύ αγαπημένους φίλους μου. Λένε επίσης, ότι «Παριζιάνος δεν είναι αυτός που γεννιέται στο Παρίσι, αλλά αυτός που αναγεννιέται στο Παρίσι». Εγώ λοιπόν, αισθανόμουν στο Παρίσι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να επιστρέφω στον τόπο μου. Μιλούσα και τα γαλλικά οπότε μου ήταν πιο εύκολο. Τον πρώτο καιρό έμενα στο διαμέρισμα της φίλης μου, της Christine, κοντά στη Βαστίλλη», ανέφερε.

Πώς γνωρίστηκε με τον σύζυγό της, Νίκο Λυμπέρη;

«Γνωριστήκαμε σε μια ποιητική βραδιά. Παρότι ο Νίκος εκτός από καθηγητής, είναι πάρα πολύ γνωστός και για τις ποιητικές του συλλογές στη Γαλλία, δεν τον ήξερα. Γενικά είναι ένας άνθρωπος πολύ δραστήριος και ενθουσιώδης. Έχει κάνει εξερευνήσεις, στα βάθη των ωκεανών, στην Αρκτική και στις ερήμους…μετά την πρώτη γνωριμία μας, άρχισα να διαβάζω ποιήματά του και κατάλαβα πως διαθέτει πολλές ευαισθησίες που μου ταιριάζουν. Μέσα από τα ποιήματά του τον αγάπησα. Επίσης όταν κάποιος έρχεται και σου δίνει το χέρι χωρίς υστεροβουλία, λες, αυτός ο άνθρωπος αξίζει», είπε και συμπλήρωσε «ο Νίκος ζει στο Παρίσι από 21 χρονών. Είχε κάνει εκεί έναν πρώτο γάμο από τον οποίο απέκτησε τρεις γιους. Διδάσκει Γεωλογία στη Σορβόννη…».

«Παντρευτήκαμε μόλις στους τρεις μήνες σχέσης! Τον Ιούλιο του 2015, σε στενό κύκλο στο δημαρχείο. Εμείς και δύο μάρτυρες μόνο. Γενικά δεν ήμουν ποτέ η γυναίκα που ονειρευόταν γάμους, νυφικά και παιδιά και όμως, το φόρεσα τελικά», εξομολογήθηκε στο περιοδικό.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί!

Read More

And More