Η Naomi Campbell πιέζει για την έκδοση ενός “Vogue Africa”

Η σταρ της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell) δήλωσε ότι το περιοδικό Vogue πρέπει να λανσάρει μια αφρικανική έκδοση σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της ηπείρου στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας που επικρίνεται για έλλειψη ποικιλομορφίας.

Η Κάμπελ, που περιλαμβάνεται στα έξι σούπερμοντελ της γενιάς της σύμφωνα με χαρακτηρισμό της βιομηχανίας της μόδας, επισκέπτεται την εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγος, για να κάνει την εμφάνισή της στην πασαρέλα της Arise Fashion Week και δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη εκπροσώπηση της μαύρης ηπείρου.

“Πρέπει να υπάρχει ένα Vogue Africa”, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters. “Έχουμε μόνο το Vogue Arabia – και το Vogue Africa είναι η επόμενη έκδοση. Πρέπει να είναι”, δήλωσε αναφερόμενη στην έκδοση του περιοδικού που απευθύνεται στο αναγνωστικό κοινό στη Μέση Ανατολή και εγκαινιάστηκε πέρυσι.

“Η Αφρική ουδέποτε είχε την ευκαιρία να προβληθεί και τα υφάσματά της, τα υλικά της, τα σχέδιά της να παρουσιαστούν στην παγκόσμια πλατφόρμα … αυτό δεν θα έπρεπε να είναι έτσι”, δήλωσε η γεννημένη στη Βρετανία Κάμπελ.

Η εταιρία Conde Nast International, που εκδίδει το Vogue, δεν έχει ακόμη προβεί σε σχόλιο.

Η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας δέχεται επικρίσεις τα τελευταία χρόνια γιατί τα περισσότερα μοντέλα των μεγάλων σχεδιαστών και των οίκων μόδας είναι λευκά.

“Ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το χρώμα του δέρματος δεν είναι αυτό που καθορίζει αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά ή όχι”, δήλωσε η 48χρονη καλλονή προσθέτοντας ότι βλέπει σημάδια ότι η βιομηχανία της μόδας γίνεται κάπως ποικιλόμορφη, όπως με την τοποθέτηση του ‘Εντουαρντ ‘Ενινφουλ στη διεύθυνση του βρετανικού Vogue πέρυσι τον Απρίλιο. Ο ‘Ενινφουλ, του οποίου οι γονείς γεννήθηκαν στη Γκάνα, είναι ο πρώτος μαύρος διευθυντής στην 100ετή ιστορία του περιοδικού και ο πρώτος άνδρας που αναλαμβάνει αυτή τη θέση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος Louis Vuitton –του ομίλου LVMH– ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον Αμερικανό με καταγωγή από τη Γκάνα Βέρτζιλ ‘Αμπλο για την καλλιτεχνική διεύθυνση των ανδρικών του κολεξιόν.

Read More

And More