Νάρκες σκότωσαν την πριγκίπισσα Diana;

Νάρκες σκότωσαν την πριγκίπισσα Diana; | tlife.gr

Η Πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε σε ηλικία 36 ετών, μαζί με τον 42χρονο σύντροφό της Dodi Al Fayed, όταν η Mercedes που τους μετέφερε τράκαρε κάτω από περίεργες συνθήκες στη σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι το 1997. Έχουν περάσει 13 χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε ακριβώς. Πολλοί μίλησαν για έγκλημα.

Σύμφωνα με την Espresso o δικηγόρος της οικογένειας Al Fayed, Michael Mansfield, φέρνει μετά από τόσα χρόνια μία νέα εξέλιξη στο προσκήνιο πο ανοίγει ξανά τον φάκελο του θανάτου της πριγκίπισσας Diana. Ο Mansfield θεωρεί πως κάποιοι ήθελαν να της κλείσουν το στόμα, μιας και κρατούσε στα χέρια της ένα αποκαλυπτικό ημερολόγιο.

Την περίοδο που η πριγκίπισσα σκοτώθηκε ελιχε ξεσπάσει ολόκληρα θέμα με την κατασκευή ναρκών. Φαίνεται πως η Diana είχε στα χέρια της τα ονόματα των υπεύθυνων και εκείνοι βρήκαν τον τρόπο να της κλείσουν το στόμα. » Όλοι θυμούνται πόσο πολύ είχε ασχοληθεί με το θέμα των ναρκών. Νομίζω ότι σχεδίαζε διάφορες επισκέψεις», δηλώνει ο δικηγόρος.

Και συνεχίζει: »Είχε πάει ήδη στην Αγκόλα και θα πήγαινε και στην Καμπότζη στα τέλη εκείνης της χρονιάς. Σκόπευε να ιδρύσει ένα ινστιτούτο για όσους είχαν πέσει θύματα ναρκών», αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προσθέτει ότι: «Μάρτυρας που τη γνώριζε καλά ισχυρίζεται ότι είχε ένα αποκαλυπτικό ημερολόγιο, μέσω του οποίου θα ξεσκέπαζε τα άτομα που εμπλέκονταν στενά με το βρετανικό εμπόριο όπλων. Νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με το θάνατο της», λέει ο Mansfield.

Τέλος, ένα από τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως είναι και η ύπαρξη ενός κουτιού που είχε η πριγκίπισσα στην κατοχή της, το οποίο περιείχε σημαντικά έγγραφα. «Κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα τι περιείχε το κουτί. Το κουτί υπάρχει, αλλά όταν ανοίχτηκε ήταν άδειο. Λέγεται ότι είχε έγγραφα, ή το ημερολόγιο που κρατούσε αναφορικά με το θέμα της εμπορίας όπλων, ή αλληλογραφία ανάμεσα στην βασιλική οικογένεια και εκείνη», λέει ο δικηγόρος. Παρόλα αυτά όμως, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια Al Fayed πιστέυουν ότι ο θάνατος τους ήταν κάτι «παραπάνω από ένα απλό ατύχημα».

READ more