Νέα σελίδα για την Ιταλία – Σήμερα η νέα κυβέρνηση

Μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω αποδοκιμασιών, η Ιταλία γυρίζει σελίδα. Σήμερα, εκτός απροόπτου, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης!
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε αργά το βράδυ της Κριακής ο Μάριο Μόντι, απο τον πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι “πρόκειται μια στιγμή μεγάλης δυσκολίας για την Ιταλία, σε ένα κλονισμένο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, η χώρα πρέπει να κερδίσει την πρόκληση της εθνικής ανάτασης. Πρέπει να γίνει και πάλι, όλο και περισσότερο, στοιχείο ισχύος και όχι αδυναμίας, μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που ιδρύσαμε και της οποίας πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές”.

Ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε, ότι οι διαβουλεύσεις του “θα γίνουν με την αίσθηση του κατεπείγοντος”, αλλά με προσοχή και ότι θα επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θα είναι σε θέση να δεχθεί, οριστικά, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, από την στιγμή που απόψε δέχθηκε με επιφύλαξη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Μάριο Μόντι κατέστησε σαφές ότι “οι φήμες που κυκλοφόρησαν, σχετικά με ονόματα υπουργών και το χρόνο που χρειάζεται για τη σύνθεση της κυβέρνησης στερούνται κάθε βάσης. Όσο για το χρονικό διάστημα που θα καταστεί αναγκαίο, θα είναι το πιο περιορισμένο δυνατό, με κατεπείγουσες διαδικασίες, έχοντας υπόψη, όμως, ότι πρέπει να γίνει καλή και σταθερή δουλειά”.

Read More

And More