Νέα σοκαριστική καταγγελία από αθλήτρια της ενόργανης: “Με τράβαγαν από τα μαλλιά και με σήκωναν πάνω”

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία από την αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σοφία Δρέττα ήρθε σήμερα στην επιφάνεια μέσα από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live news. Η πρώην αθλήτρια περιγράφει πώς η αγάπη της για τον αθλητισμό από την ηλικία των τριών, μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη μόλις μπήκε στον κόσμο του πρωταθλητισμού.

“Ότι έχει αναφερθεί από πρώην και νυν συναθλητές μου είναι μεγάλη αλήθεια. Είναι μεγάλο το βήμα που κάνουν και για αυτό βγαίνω και εγώ να μιλήσω. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη καριέρα έκανες σε αυτόν τον χώρο. Κάποιοι δεν καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που θέλαμε εξαιτίας πολλών καταστάσεων που βιώναμε από μέσα.

Εγώ ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία την ενόργανη. Από την ηλικία των 3.5 στα 6 μου πήγα σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο που με είχαν δει και ήθελαν να με πάρουν. Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησαν τα μαύρα μου χρόνια. Βίωσα και εγώ την κακοποίηση. Οι κλωτσιές, οι μπουνιές, τα χαστούκια… Θυμάμαι τον προπονητή να με πιάνει από τα μαλλιά και να με σηκώνει από τα μαλλιά για να με βάλει στο δίζυγο να κάνω μια άσκηση. Μου χτυπούσε τους καρπούς και όταν έκανα κάποια άσκηση στο δίζυγο πολλές φορές έφευγα και χτύπαγα κάτω με το κεφάλι. Πολλές φορές με έπιαναν από τα μαλλιά, με γυρνούσαν δυο στροφές και με πέταγαν στα στρώματα” ανέφερε η Σοφία Δρέττα και συνέχισε, 

“Όλα αυτά γινόντουσαν όλα τα χρόνια που ήμουν εκεί. Κάθε εβδομάδα είχαμε ζύγιση. Αν παίρναμε πάνω από 100, 200, 300 γραμμάρια έπρεπε να φορέσουμε αντιανεμικές φόρμες και να τρέχουμε μέσα σε σκάμμα με σφουγγάρια. Τέσσερις ώρες που είχαμε προπόνηση έπρεπε να τρέχουμε μέσα στο σκάμμα και να κάνουμε δύναμη για να χάσουμε αυτά τα κιλά. Εγώ αυτό δε το βίωσα αλλά έβλεπα τις συναθλήτριές μου. Ήταν όμως ο μεγάλος μου φόβος.

Υπήρχε πολύ έντονος φόβος για το πόσα γραμμάρια θα πάρεις, τι θα φας, πόσο θα φας. Στον σύλλογό μου, πέρα από αυτό το κομμάτι είχα και προπονητές που ήταν άξιοι και ήταν εκεί να σου συμπαρασταθούν. Επειδή όμως μπήκαμε μέσα σε αυτό σε πολύ μικρή ηλικία, το θεωρούσαμε φυσιολογικό όλο αυτό. Ήταν η χαρά μας να βρισκόμαστε στο γήπεδο” είπε ενώ αποκάλυψε πως όλα αυτά ήταν πράγματα που οι γονείς της ήξερα,.

“Εγώ είμαι από τα παιδιά που μιλούσα στους γονείς μου. Τα είχα πει όλα αυτά πολλές φορές στους γονείς μου και πολλές φορές με είχαν ρωτήσει αν θέλω να σταματήσω και έλεγα όχι γιατί αγαπούσα πάρα πολύ αυτό το άθλημα. Οι γονείς μου σε διάφορα περιστατικά είχαν φωνάξει πολλές φορές την αστυνομία στον σύλλογο και είχαν κάνει μεγάλο θέμα… Θυμάμαι πολλά περιστατικά. Ότι κι αν γινόταν οι αστυνομικοί λέγανε στους γονείς μου να μην κάνουν τίποτα. Υπήρχαν άλλα πρόσωπα που είχαν εξουσία μέσα στο χώρο και προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση. Υπήρχε ο φόβος ότι θα με διώξουν από την ομάδα και μας έλεγαν πως οτιδήποτε γινόταν στο γυμναστήριο, έπρεπε να μένει εκεί” κατέληξε

Read More

And More