Νέα στοιχεία για την δολοφονία του επιχειρηματία στη Μύκονο

Πρόκειται για τον 73χρονο Δημήτρη Ζουγανέλη, αδελφό του ιδιοκτήτη του μπαρ “Ρεμέτζο” Μάκη Ζουγανέλη, που είναι ένα από τα πιο γνωστά του νησιού. Η αστυνομία προσανατολίζεται σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα από άτομα που φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους.


Ο αδερφός του θύματος, Μάκης Ζουγανέλης

Το συμβάν αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Tετάρτης. Ήταν λίγα λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα όταν η καθαρίστρια του βασιλιά της Μυκόνου μπήκε στο υπνοδωμάτιό του και αντίκρισε την φρίκη!

Από την Αθήνα αναχώρησε κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, καθώς και ιατροδικαστής, οι οποίοι συμμετείχαν στις έρευνες για την υπόθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχέια, το έγκλημα έγινε στο μπαλκόνι της οικίας στην περιοχή Γλυφάδα. Στο συγκεκριμένο σπίτι ο 67χρονος συνήθιζε να μένει κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο δράστης ή οι δράστες αφού σκότωσαν το θύμα τον παρέσυραν στο υπνοδωμάτιο όπου τον εντόπισε η υπάλληλός του την προγραμματισμένη μέρα που πηγαίνει να καθαρίσει. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε πεσμένος στη σκάλα, κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος. Έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην κροταφική χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πρόκειται για δολοφονία από άγνωστο ή άγνωστα άτομα, τα οποία μάλιστα μπορεί να γνώριζαν το θύμα, καθώς στην εξώπορτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Η καθαρίστρια είδε στην εξώπορτα κηλίδες αίματος και χτύπησε το κουδούνι. Όταν δεν της άνοιξαν, το μυαλό της πήγε στο κακό. Έτρεξε σε κοντινή καφετέρια και ειδοποίησε την ανιψιά του Δημήτρη Ζουγανέλη. Οι δύο γυναίκες ειδοποίησαν την αστυνομία και μετά από λίγα λεπτά έφτασε στο σπίτι περιπολικό.

Είναι ενδεικτικό πως στην εξώπορτα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Επιπλέον οι δράστες βούτηξαν από την ντουλάπα του θύματος το μηχάνημα που αποθηκεύει τις εικόνες από τις κάμερες και φεύγοντας κλείδωσαν με τα κλειδιά του Δημήτρη Ζουγανέλη. Όλα αυτά οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι δράστες γνώριζαν καλά το θύμα και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που έμπαιναν στο σπίτι του.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννη Θεοχάρη και μας μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση. Ο κ. Θεοχάρης γνώριζε προσωπικά το θύμα και τον αδερφό του με τον οποίο συνεργάζονται. “Ο Δημήτρης Ζουγανέλης ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, δεν ήταν προκλητικός, η ζωή του ήταν πάρα πολύ ήσυχη. Δεν είχε βεβαία οικογένεια αλλά ήταν πολύ διακριτικός, χαμηλών τόνων και πραγματικά η κοινωνία της Μυκόνου είναι συγκλονισμένη με αυτόν τον θάνατο” μας λέει ο κ.Θεοχάρης.

“Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε πάλη, ότι χτυπήθηκε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού και η συμπλοκή έγινε σε εξωτερικό χώρο και σύρθηκε στην κρεβατοκάμαρα. Το θύμα είχε λεπτό σωματότυπο και ήταν κοντούλης πιθανόν δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε μία πάλη σώμα με σώμα. Το γεγονός ότι δεν είχε οικογένεια και επειδή είχε μεγάλη κληρονομιά από τους γονείς του, θεωρείται ότι το κίνητρο ήταν κλοπή κάποιου ποσόυ ή να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας”, περιγράφει ο ίδιος. “Έγώ τον είχα δει πριν 4 μέρες στην παραλία της Μυκόνου όπου σύχναζε και πήγαινε και έπινε το καφεδάκι του. Ήταν ένας άνθρωπος πάρα πολύ χαμηλών τόνων, καλοπροαίρετος ευγενικός, ήταν μία φυσιογνωμία της Μυκόνου πάρα πολύ καλή. Δεν είχε συμφέροντα, δεν είχε επιχειρηματικούς συναγωνισμούς ή ανταγωνισμούς καθώς είχε αποσυρθεί από την επιχειρηματική δράση” συνεχίζει ο ίδιος.

Για τους λόγους αυτούς η κοινωνία της Μυκόνου είναι συγκλονισμένη από την δολοφονία του. Όσον αφορα τον αδερφό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εστίασης μας περιγράφει σε τι κατάσταση είναι: “Τον είδα σήμερα το πρωί. Είναι καταβεβλημένος καθώς αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα υγείας. Είναι συντετριμένος διότι ήταν ο αδερφός του και σίγουρα ένα τέτοιο γεγονός τον έχει επηρεάσει.”

Συγκλονισμένος από την δολοφονία είναι και ο πολύ καλός του φίλος του 73χρονου Γιάννης Γαλάτης ο οποίος δήλωσε στο TLIFE: “Είναι φρικτό γεγονός γιατί ήταν αγαπητός στο νησί. Όλο το νησί είναι σοκαρισμένο γιατί φοβούνται ποιανού θα είναι η σειρά. Κάποιος τον δολοφόνησε γιατί ξέρανε ότι ήταν πλουσιόπαιδο. Ήταν πολύ πλούσιο παιδί από τον πατέρα του. Δεν είχε εχθρούς. Ήταν ουδέτερος, ούτε φίλους ούτε εχρούς είχε και ήταν μεγάλη απώλεια για όλους μας γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.”

‘Ακου τι δήλωσε στο TLIFE ο Γιάννης Θεοχάρης:

Read More

And More