ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ… Oι 20 πιο εντυπωσιακές καμπάνιες μόδας της χρονιάς!

H αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά έχει αρχίσει και σιγά-σιγά ο fashion απολογισμός φέρνει μνήμες από όλες τις μεγάλες στιγμές που μπορεί να ζήσαμε, να είδαμε ακόμη και να φορέσαμε τη χρονιά που μας αποχαιρετά.

Οι εικόνες πολλές, πολλά και τα νέα trends που καθιέρωσαν οι σχεδιαστές. Αλλά μία εταιρία, ακόμη κι αν είναι οίκος υψηλής ραπτικής, είναι ελλείπης αν δεν υπάρξει η σωστή υποστήριξη και προώθηση της νέας τους συλλογής. Έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως μία επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια μπορεί να αποθεώσει ή να “χαντακώσει” μία καμπάνια.

Η προώθηση λοιπόν της εκάστοτε νέας συλλογής γίνεται μέσω της έντυπης διαφήμισης αλλά και των βίντεο που πολλές φορές θυμίζουν ταινίες μικρού μήκους. Μεγάλα ποσά δίνονται, υψηλές οι απαιτήσεις και προσδοκία όλων είναι η επιτυχής επικοινωνία σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Με αφορμή το final count down του 2011 το TLIFE σου συγκεντρώνει τις 20 πιο εντυπωσιακές διαφημίσεις. Διαφημίσεις που σίγουρα κι εσύ έχεις συναντήσει από το ξεφύλλισμα περιοδικών, διαφημιστικών spot στην τηλεόραση, στο internet μέχρι και αφισοκολλημένες φωτογραφίες στο δρόμο.

Πριν τις δεις συγκράτησε πως η επιλογή των μοντέλων, o τρόπος που συνδυάζονται κι επιλέγονται τα ρούχα μέχρι και η τοποθεσία βασίζονται καθαρά και μόνο στην αίσθηση που θέλει ο κάθε οίκος να βγάλει προς τα έξω και στην ιστορία που θέλει να πει μέσα από την φωτογραφία του. Ενώ ένα μικρό στοιχείο είναι πως συνήθως η επιλογή των ρούχων γίνεται με βάση ποιο ρούχο ή αξεσουάρ θεωρεί ο κάθε οίκος ως trademark, που χαρακτηρίζει -που ξεχωρίζει από τη συλλογή.

Chloe Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011

Ο οίκος Chloe απευθύνεται σε μία γυναίκα κομψή, δροσερή που της αρέσει να ντύνεται νεανικά μεν -σικάτα δε. Η διαφήμιση σου αφήνει ακριβώς αυτήν την αίσθηση με τις γήινες αποχρώσεις να κυριαρχούν.

Givenchy Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011


Η γυναίκα Givenchy είναι άγρια, sexy με έντονη αυτοπεποίθηση. Τα μοντέλα φοράνε το χαρακτηριστικό print της χειμερινής σειράς μαζί με τις υφασμάτινες μαύρες γόβες με το χρυσό λουράκι. Η πόζα τίγρης δίνει πιο άμεσα το μήνυμα του ρούχου.

Moschino Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Η γυναίκα Moschino έχει glam αέρα δοσμένο με έναν πιο retro τρόπο. Ο οίκος την πηγαίνει στην Βενετία διακοπές και την απαθανατίζει την ώρα που βγαίνει από την γόνδολα. Η πρωταγωνίστρια φοράει σακάκι με 6 κουμπιά και αξεσουάρ σε χρυσή απόχρωση. Εντυπωσιακό και μοναδικό κομμάτι το καπέλο της καμπάνιας που κάνει τη μούσα να είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση κι αυτοκυριαρχία.

Yves Saint Laurent Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011


Η γυναίκα Yves Saint Laurent προσαρμόζει το ανδρόγυνο στιλ στη ζωή της κρατώντας σταθερή την υψηλή ποιότητα και την αίσθηση ενός “καθαρού” κομψού look που προδίδει το total λευκό σύνολο.

Celine Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011

O οίκος Celine έχει παιχνιδιάρικη διάθεση στην καλοκαιρινή του καμπάνια. Αυτή τη φορά δεν επιλέγει να ντύσει το μοντέλο του με ρούχα και αξεσουάρ της collection Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011 ώστε να δώσει το μήνυμα που θέλει, αλλά αφήνει τα έντονα χρώματα και τη στάση του μοντέλου να περάσουν τον casual – chic αέρα που κυριαρχεί και προτείνει ο οίκος.

Dolce&Gabbana Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011

Δες το backstage video

Αν ένας οίκος μπορούμε να πούμε πως έφτιαξε την πιο θηλυκή σειρά τότε αυτός είναι χωρίς αμφιβολία αυτός που ανήκει στο δίδυμο Dolce&Gabbana. Οι Ιταλοί σχεδιαστές επιστρέφουν στην ιδέα της Ιταλίδας γυναίκας που έχει καμπύλες και την ντύνουν με λευκή δαντέλα και χρυσά αξεσουάρ.

Dior Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Η ηθοποιός φοράει κοντό σορτσάκι ώστε να δώσει το μήνυμα “είμαι νέα” και δίνει στην ηθοποιό που έχει τον ρόλο του μοντέλου, να κρατήσει την τσάντα Miss Dior.

Prada Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011

Η συγκεκριμένη συλλογή πολύ δύσκολα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Έντονα χρώματα, ρίγες, καπέλα που θύμιζουν σομπρέρο και ανατρεπτικές γούνινες λεπτομέρειες σε μία ζεστή Καλοκαιρινή collection. Όλα αυτά τα στοιχεία έδωσαν αυτό που χρειάζεται η εποχή: χρώμα και κέφι.

Alexander McQueen Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Αν σου ζητηθεί να περιγράψεις την καμπάνια του οίκου McQueen με μία λέξη τότε η λέξη “επιβλητική” ή “εκρηκτική” είναι ακριβώς αυτή που ψάχνεις. Η καμπάνια σε μπερδεύει ενώ αν την παρατηρήσεις συνειδητοποιείς πως το φως που ξεπροβάλει πίσω από την κοπέλα δίνει το μήνυμα ελπίδας μέσα στο σκοτάδι.

Lanvin Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011


Ο Αlber Elbaz φαίνεται να έχει διάθεση να βγάλει τα κορίτσια του για clubbing. Τα μοντέλα φοράνε τα ρούχα της συλλογής του και χορεύουν ρυθμικά υπο τον ήχο του I know You Want Me. Αν το μήνυμα δεν είναι απλά “ντύσου φύγαμε για party” τότε υποσυνείδητα μας μιλούν τα ρούχα και μας λένε ” Ι Know You Want Me”. ( = ξέρω πως με θέλεις)

Marc Jacobs Φθινόπωρο Χειμώνας 2011

O Marc Jacobs διατηρεί τη μόνιμη γραμμή (πλέον) στις φωτογραφίσεις για τις διαφημιστικές του καμπάνιες. Μία φωτογραφία πορτραίτο με έντονα στοιχεία υπερβολής που δίνουν την αίσθηση “είμαι star και με τσάκωσες”. Και το πουά ως trend να σου φωνάζει από μακριά “θα με συναντάς παντού”!

Hermes Άνοιξη Καλοκαίρι 2011


Το όνομα Hermes είναι συνώνυμο της κομψής απλότητας. Μία φωτογραφία με κίνηση που δίνει την εντύπωση πως το μοντέλο της είναι τυλιγμένο με τα all time classic μαντίλια του οίκου. Η καμπάνια παρ’ όλο που δεν μαρτυράει τίποτα από το τι θα δεις άμα επισκεφθείς την boutique είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Chanel Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Παχνιδιάρα φαίνεται να είναι η γυναίκα Chanel στην καμπάνια της φετινής χειμερινής σεζόν. Με total black σύνολο, που αν του έλειπαν οι γατίσιες λεπτομέρειες θα θύμιζε διαρρήκτη, προδίδει την επιστροφή των πιο μυτερών παπουτσιών, των δερμάτινων αξεσουάρ αλλά και του μαύρου ανοιχτόχρωμου καλσόν.

Mulberry Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011


Η αίσθηση που σου μένει όταν κοιτάς την φωτογραφία είναι μπορντό! Το χρώμα επικρατεί μέσα στην εικόνα ενώ η Βρετανική καταγωγή της εταιρίας πρέπει να αποτέλεσε έμπνευση στο deco και στο styling της φωτογράφισης αφού θυμίζει έντονα Αγγλική εξοχή.

Τοmmy Hilfiger Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Σαν μια Αμερικάνικη οικογένεια που μαζεύτηκε στο εξωπραγματικών διαστάσεων σπίτι τους, μαζί με τα σκυλιά και τα παιδιά της, ώστε να περάσει τις εορταστικές ημέρες και βγήκε μια αναμνηστική φωτογραφία, μοιάζει η καμπάνια του Tommy Hilfiger.

Louis Vuitton Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Δες το βίντεο του making of


Ότι η νέα συλλογή του οίκου Louis Vuitton θα ήταν ιδιαίτερη φανηκέ κι από την καμπάνια. Πλαστικά αξεσουάρ, γούνινες λεπτομέρειες και τα μοντέλα να μοιάζουν με προσελάνινες κούκλες.

Loewe Καλοκαίρι – Άνοιξη 2011

Δυναμισμός αρκετά μετρημένος βγαίνει από την συγκεκριμένη φωτογραφία. Η πρωταγωνίστρια της Loewe είναι δυναμική. Φαίνεται μέσα από το trend της χρονιάς, το δερμάτινο φόρεμα. Είναι τολμηρή, αφού δεν διστάζει να χαϊδέψει το σκύλι, ενώ ο καρπός της στο στήθος της υποδηλώνει πως δεν ξεχνάει ποτέ την θηλυκή της φύση.

Miu Miu Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011


Η ρετρό σειρά της Miu Miu με έντονα τα 40s στοιχεία δεν θα μπορούσε να μην περιέχει στοιχεία ρομαντισμού. Η πρωταγωνίστρια ξαπλωμένη με κλειστά τα μάτια είναι φανερά πολύ ευτυχισμένη αφού είτε ονειρεύεται είτε έχει αποκτήσει
τα γοβάκια των ονείρων της σε έντονα glitter χρώματα.

Balenciaga Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011

Η γυναίκα στην καμπάνια της Βalenciaga φοράει εμπριμέ φόρεμα και δερμάτινο σακάκι ενώ τις γεωμετρικές γραμμές στα ρούχα της συλλογής τις προδίδει το τετράγωνο πλακάκι στο background.

Balmain Φθινόπωρο – Χειμώνας 2011



O oίκος Balmain έχει καθιερώσει το πρότυπο της γυναίκας του. Είναι κάποια αρκετά cool, με έντονη προσωπικότητα η οποία αγαπάει με μανία το ροκ – glam στιλ. Μούσα της καμπάνιας η Kate Moss!

Read More

And More