Νέες καταγγελίες από τον Νίκο Κακλαμανάκη: “Τέσσερις από τις έξι συμμετοχές μας στους Ολυμπιακούς διώκονται”

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Ιστιοπλοΐας και όσα έχουν έρθει στο φως μετά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Αυτό που η Σοφία Μπεκατώρου εμφάνισε, δεν είναι παρά το δέντρο που βλέπουμε μπροστά μας. Αλλά ηρωίδα είναι και η αθλήτρια Κυρίδου, που στην καρδιά της Ολυμπιακής προετοιμασίας έχει θέσει αντίστοιχα θέματα, ή η Καραχάλιου που δέχεται πειθαρχικό για τις καταγγελίες της και απειλές. Το δάσος είναι για εμένα η διαχρονική κατάχρηση εξουσίας που οδηγεί και σε τέτοιες μορφές βίας. Οι μορφές βίας που έχουμε δεχτεί είναι πάρα πολλές»», είπε ο κ. Κακλαμανάκης.

«Εμείς είμαστε μαζί με κάθε καινούριο, και μακριά από τις παραβατικές τακτικές του παρελθόντος. Όποιος θέλει να βοηθήσει είμαστε μαζί του. Στις εκλογές δεν κατεβαίνουμε γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε ως παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε ζωντανό χρόνο βάλλονται αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας. Υπάρχουν τιμολόγια που βγήκαν πριν λίγες ημέρες από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, 57.000 ευρώ, για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, την ώρα που οι αθλητές δεν έχουν τα βασικά για να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς», τόνισε ο κ. Κακλαμανάκης. Από τη στιγμή που έγινε η αγωγή προς το πρόσωπό μου για όσα κατέθεσα στη Βουλή, η Ομοσπονδία εμφάνισε έξοδα για το έτος που έχει γίνει η αγωγή, σχεδόν 47.000 ευρώ, για έξοδα νομικών και λογιστών. Μήπως είναι μια ευκαιρία να κεφαλαιοποιούν πάνω στη διασπάθιση με νέα διασπάθιση;» αναρωτήθηκε.

«Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος της ομάδας δεν είναι μόνο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο υγείας. Στο Ευρωπαϊκό δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο από την Ομοσπονδία. Μας έχουν μόνους μας, σαν την καλαμιά στον κάμπο είναι ο κάθε αθλητής», κατέληξε ο κ. Κακλαμανάκης.

Read More

And More