Νέες λίστες στη δημοσιότητα με διάσημους που φοροδιαφεύγουν!

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και γνωστά πρόσωπα της εγχώριας showbizz. Το ΣΔΟΕ κρατά τη λίστα με τα ονόματα στα χέρια του και θα τα φέρει στη δημοσιότητα.

Μετά από τους γιατρούς στο Κολωνάκι σειρά είχαν ακόμη 20 μεγαλογιατροί ιδιωτικών κλινικών της Αθήνας μεταξύ τους και ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός αλλά και ένας μεγάλος θωρακοχειρουργός. Για να τους εντοπίσουν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ ζήτησαν τα μεριδολόγια με τα χειρουργεία και τις ιατρικές πράξεις και τα σύγκριναν με τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει. Η φοροδιαφυγή της είναι οφθαλμοφανής.

Στο στόχαστρο μπήκαν και διάφοροι δικηγόροι που κατά καιρούς εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα. υπάρχουν κι άλλοι δικηγόροι που δεν δήλωναν καμία αμοιβή πέραν των παραστάσεων στα δικαστήρια.

Οι συμβολαιογράφοι υπόκεινται και αυτοί σε έλεγχο. Το ΣΔΟΕ ερευνά όσους έχουν ασχοληθεί με μεταβιβάσεις ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων offshore εταιρειών ειδικά όσους έχουν αναμειχθεί σε υποθέσεις που απασχολούν τη δημοσιότητα.

Από την λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών οι οποίοι δηλώνουν πως κάνουν εμφανίσεις ή συναυλίες δωρεάν. Τέλος οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων βρίσκονται για άλλη μια φορά στο μάτι του ”κυκλώνα”. Εφοριακοί εμφανίζονται ως πελάτες σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, εντοπίζουν τι κατανάλωση κάνουν οι πελάτες και τι τους ζητείται ή δεν τους ζητείται να πληρώσουν και όταν διαπιστώσουν φοροδιαφυγή βγάζουν τις ταυτότητες και επιβάλλουν πρόστιμα.

Read More

And More