Νεκτάριος Σφυράκης για Γιώργο Στρατάκη: «Κεραυνός εν αιθρία, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε είναι υπέρογκο»

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης της Κρήτης, Γιώργος Στρατάκης προκειμένου να εκτίσει την ποινή 8 ετών, που του επιβλήθηκε με την κατηγορία της υπεξαίρεσης του ποσού του 1,6 εκ. ευρώ.

Στη μακροσκελή ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο καλλιτέχνης λίγο πριν οδηγηθεί στη φυλακή, ευχαριστούσε τη σύζυγό του που έχει σταθεί βράχος στο πλευρό του όλα αυτά το χρόνια ενώ ολοκλήρωνε το κείμενό του με τη φράση “η ψυχή δε φυλακίζεται”. (δες εδώ την ανάρτηση του καλλιτέχνη)

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πόπη Παπαδοπούλου στην εκπομπή T-Live, πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Στρατάκης καταδικάστηκε από το Εφετείο για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και παράνομη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το στοιχείο “κλειδί” στην υπόθεση είναι ότι ο καλλιτέχνης, ήταν διευθυντής σε δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην Κρήτη και προκειμένου να υπεξαιρέσει μεγάλα χρηματικά ποσά, φέρεται να έκανε αιτήσεις και να έβγαζε δάνεια σε ονόματα τρίτων.

Στο δικαστήριο, ο Γιώργος Στρατάκης υποστήριξε ότι προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να βοηθήσει συγγενικό του πρόσωπο που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία του και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της πράξης του.

Ένας από τους φίλους του καλλιτέχνη, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ανέφερε ότι σοκαρίστηκε με την είδηση και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προστατευτεί η οικογένειά του.

«Τον εκτιμώ πολύ για τη δουλειά που κάνει και γι’ αυτά που διαχειρίζεται σε ό,τι αφορά την κρητική παράδοση. Κεραυνός εν αιθρία, Αιφνιδιάστηκα. Το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε είναι υπέρογκο. Για να λέει όλα αυτά, σημαίνει ότι μπορεί και να τα αποδείξει. Του εύχομαι καλή δύναμη. Καλή δύναμη και στην οικογένειά του γιατί και η οικογένεια καταλαβαίνεις τι έχει να τραβήξει. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει.

Δε ξέρω τι περιθώρια έχει να αντιμετωπίσει όλο αυτό το οποίο έρχεται. Νομίζω ότι πρόκειται να αποφυλακιστεί. Πέρα από το αν φταίει ή όχι, υπάρχει μια οικογένεια από πίσω που θα πρέπει να προστατευτεί» είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του Γιώργου Στρατάκη, Νεκτάριος Σφυράκης.

Με τα καλύτερα λόγια όμως μιλά ακόμη ένας άνθρωπος που τον γνώριζε καλά. «Ένας πάρα πολύ καλός μουσικός και στις συνεργασίες του πάντα άψογος. Δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα και ούτε θα έχουμε νομίζω. Νομίζω ότι δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση. Μέχρι να τελεσιδικήσει δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Εγώ νομίζω ότι δεν ισχύουν όλα αυτά» αναφέρει άλλος φίλος του κρητικού καλλιτέχνη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αμέσως μετά την προβολή του θέματος, η Τατιάνα Στεφανίδου επεσήμανε πως είχε μια ενημέρωση ότι ο Γιώργος Στρατάκης είχε επιστρέψει το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ.

Δες περισσότερα στο βίντεο του Alpha:

Read More

And More