Νένα Μεντή: Επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 13χρόνια

Έτοιμη να επιστρέψει στις τηλεοπτικές μας οθόνες μετά από 13 χρόνια φαίνεται πως είναι – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Zappi – η Νένα Μεντή.

Η Νένα Μεντή έχει να εμφανιστεί σε κάποιο σήριαλ από το 2009 όπου πρωταγωνίστησε στη σειρά «4» του Παπακαλιάτη, με μια εξαίρεση το 2015 όπου εμφανίστηκε στην 10η Εντολή. Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά υπερπαραγωγή της ΕΡΤ, Το βραχιόλι της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Zappit, η ηθοποιός υπέγραψε πριν από μερικές μέρες και μαζί της θα είναι ο Νίκος Ψαρράς και ο Θάνος Τοκάκης. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και το υπόλοιπο καστ.

Το βραχιόλι της φωτιάς είναι το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στη μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκης το 1917, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου, σενάριο Νίκος Απειρανθίτης, σκηνοθεσία Γιώργος Γκικαπέππας.

Το βραχιόλι της φωτιάς – Η ιστορία

Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο.

Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

Read More

And More