Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Δύσκολος ο καιρός τα επόμενα 24ωρα. Από το βράδυ της Παρασκευής η νέα επιδείνωση σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Από Δευτέρα νέος… γύρος κακοκαιρίας κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πήρε… φόρα ο Σεπτέμβριος και ετοιμάζεται να κάνει δυναμικό “κλείσιμο”. Ο καιρός τις επόμενες μέρες όχι μόνο χαλάει, αλλά αγριεύει, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες. Εξαιτίας της νέας ραγδαίας επιδείνωσης, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο.

Από το βράδυ σήμερα (25.09.2020) ο καιρός θα χαλάσει από τα βορειοδυτικά. Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια.

Το έκτακτο δελτίο για τον καιρό
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Και όχι μόνο θα περάσουμε δύσκολο Σαββατοκύριακο (σ.σ. ο καιρός θα χαλάσει από σήμερα το βράδυ) αλλά μετά το “διάλειμμα” της Κυριακής, από τη Δευτέρα έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία. 

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. Τη νύχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

2. Το ΣΑΒΒΑΤΟ (26-09-2020)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

3. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πηγή Newsit.gr

Read More

And More