Νέο φρικιαστικό βίντεο βασανισμού 15χρονου μέχρι θανάτου στη Συρία

Βασάνισαν μέχρι θανάτου και δεύτερο έφηβο που συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Αλ Άσαντ. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

Νέο κύµα οργής κατά του καθεστώτος Ασάντ προκαλεί στη Συρία αλλά και διεθνώς το ακρωτηριασµένο πτώµα ενός εφήβου. Σε βίντεο που µετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ο 15χρονος Ταµέρ αλ Σαχρί εµφανίζεται µε εµφανή σηµάδια άγριων βασανιστηρίων. Είχε συλληφθεί επειδή συµµετείχε σε διαδηλώσεις. Η σορός του παραδόθηκε στην οικογένειά του προχθές το βράδυ. Λίγες ώρες αργότερα εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Τζεέζα βγήκαν στους δρόµους διαµαρτυρόµενοι για την ωµότητα των δυνάµεων ασφαλείας του καθεστώτος.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ταµέρ είχε συλληφθεί τον περασµένο Απρίλιο µαζί µε τον 13χρονο Χαµζά αλ Χατέµπ, ο οποίος βρήκε επίσης φρικτό θάνατο στα χέρια των βασανιστών του. Το καθεστώς επέµενε ότι ο Χαµζά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε διαδήλωση από τα πυρά των δυνάµεων ασφαλείας. Η σορός του παραδόθηκε πριν από περίπου δέκα ηµέρες στην οικογένειά του. Εκτός από τα σηµάδια που είχαν αφήσει οι σφαίρες στο σώµα του, ο Χαµζά φέρεται να είχε πέσει ακόµη και θύµα ευνουχισµού.

Διάβασε λεπτoμέρειες και δες το βίντεο στο Newsit

Read More

And More