Νέος γολγοθάς απεργιών στα ΜΜΜ – Χάος στους δρόμους της Αθήνας!

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας ξεκινά για το επιβατικό κοινό. Με απεργίες και στάσεις εργασίας ξεκινά ο μήνας, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο και παίζουν με τις αντοχές του κόσμου.

Αν σχεδιάζες να κινηθείς με τις συγκοινωνίες θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα. Αφού οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επικύρωσαν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου τους και σήμερα και αύριο τραβούν χειρόφρενο, λόγω της 48ωρης απεργίας.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.
Όσο για το ΜΕΤΡΟ, αν και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που εχούν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι του Μετρό, οι συρμοί δεν θα κινηθούν.
Ακόμη, χάος επικρατεί και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Ήδη από νωρίς το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων με τους οδηγούς να φτάνουν στα όρια τους.
Η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνεχίζεται, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους, απεργιακές κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες κάθε μέσο.
Μεγάλες αντιδράσεις όμως για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς υπάρχουν από τις φοιτητικές παρατάξεις και τους φοιτητές αφού βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο και όπως δήλωσαν αρκετοί στο Newsit δεν μπορούν να φτάσουν στις σχολές τους για να δώσουν εξετάσεις με αποτέλεσμα να χάνουν τις εξεταστική περίοδο. Φοιτητές ζητούν από το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές να σταματήσουν τις εξετάσεις ή να βρεθεί μια λύση στον τρόπο μετακίνησης τους αφού χιλιάδες φοιτητές μετακινούνται αποκλειστικά με τα μέσα μεταφοράς.

Read More

And More