Νίκη Κάρτσωνα: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο γιος και η συγκίνηση για τον χαμό του πατέρα της

Η Νίκη Κάρτσωνα μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πόσο τη βοήθησε η εξωτερική της εμφάνιση στην ζωή της, την απόφαση να κάνει οικογένεια και να αποτραβηχτεί από τα φώτα ενώ όπως είπε για εκείνη, η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια γυναίκα είναι το “γιατί δεν κάνει παιδιά”.

«Εγώ τη ζωή μου την άφησα γενικότερα να με πάει. Έχω αφεθεί σε αυτή τη ροή και μέσα από τα χρόνια μου απλά προσπαθώ να καταπολεμώ τους φόβους μου. Ο ρόλος της εξωτερικής μου εμφάνισης ήταν πολύ θετικός. Γιατί να μην είναι; Αυτή ήταν η δουλειά μου. Δώρο. Έβγαζα χρήματα. Ο Θεός με έκανε έτσι όπως είμαι.

Τώρα αν κάποιοι πίστευαν ότι μοντέλο=γλάστρα… πολύ μικρό μπροστά σε αυτό που ζούσες και η ζωή δείχνει τελικά. Εγώ θεωρώ ότι όντως, έχω κάνει κάποια πράγματα στη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι 45 και δεν έχω σταματήσει ούτε μια μέρα να δουλεύω» είπε η Νίκη Κάρτσωνα στη Δήμητρα Καλφούντζου.

Για την απόφασή της να αφιερωθεί στην ανατροφή του γιου της και να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας η Νίκη Κάρτσωνα είπε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που αφιερώθηκα στον Φίλιππο στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ήμουν εκεί. Είναι κάτι που το παίρνεις πίσω. Όχι για σένα, για το παιδί σου. Γίνεται ένας πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος, πιο χαρούμενος και ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Νίκη Κάρτσωνα παραδέχτηκε πως ήταν ένας άνθρωπος με αρκετές ανασφάλειες.

«Ήμουν ένας άνθρωπος με πολλές ανασφάλειες παρόλο που μπορεί να ήμουν κάθε εβδομάδα στα περιοδικά. Νιώθω ότι μια ζωή ήμουν ένα παιδί που έπρεπε να τρέξω για να αποδείξω ότι είμαι καλή. Αυτό νομίζω ξεκινάει από τους γονείς. Αλλά ούτε οι γονείς φταίνε. Κανείς δε φταίει τελικά.

Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι. Είχα μια μαμά που δούλευε πάρα πολύ. Ήταν αγωνίστρια. Ήρθε και ο πρωταθλητισμός που ήταν άγριος στην ηλικία των 11-12 ετών. Θα έλεγα ότι όλη μου η ζωή ήταν πολύ απαιτητική. Όπως μου είπε και μια δασκάλα μου κάποτε, «πάντα οι γονείς φταίνε». Αυτό όμως θα το πεις μέχρι τα 25, μετά οφείλεις να δεις που νοσείς και να το θεραπεύσεις» εξήγησε.

«Η δεκαετία 30-40 είναι μια περίεργη δεκαετία για τις γυναίκες. Έχεις αυτό το “πρέπει” να παντρευτείς, να γίνεις μάνα. Εμένα ήταν θέλω μου αλλά υπάρχει αυτό το «πρέπει» της κοινωνίας. Η ερώτηση «γιατί δεν κάνεις παιδί» είναι η πιο άκυρη και δύσκολη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια γυναίκα. Οι απαντήσεις είναι γνωστές.

Είναι δυο, ή «δεν μπορώ» ή «δεν θέλω». Άρα γιατί με ρωτάς; Εμένα δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που παντρεύτηκα μέχρι να κάνω τον γιο μου οπότε δε δέχτηκα αυτή την ερώτηση. Γιατί δεν κάνω δεύτερο παιδί, ναι. Αλλά αυτή η ερώτηση δεν είναι δύσκολη γιατί έχεις κάνει ένα παιδί, έχεις αποδείξει στην κοινωνία ότι μπορείς. Η κοινωνία είναι το θέμα» τόνισε.

Η Νίκη Κάρτσωνα αναφέρθηκε συγκινημένη και στον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή: «Όταν φεύγει ένας από τους δυο γονείς νιώθεις ότι φεύγει μια ρίζα σου και μεγαλώνεις, γιατί για κάποιον δεν θα είσαι παιδί. Δηλαδή εγώ δεν θα ξαναδώ τον μπαμπά μου και δεν θα με ξαναφωνάξει “παιδί μου”. Οπότε, είναι απώλεια».

 

Read More

And More