Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου – Ποια μέτρα θα ληφθούν

Με ανακοίνωσή της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οριστικοποίησε την έναρξη της φετινής σχολική χρονιάς λέγοντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις  14 Σεπτεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από τους μαθητές άνω των 4 ετών, όσο και στους καθηγητές αλλά και στους γονείς συνοδούς. Επίσης θα δοθεί δωρεάν σε όλους τους μαθητές ένα ατομικό παγούρι.

Η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος είπε ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές του. Το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας έχει επιστρέψει στην Αθήνα, είπε και τους κάλεσε να επιστρέψουν άμεσα.

 

Read More

And More