Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Ο παραμυθένιος γάμος στις Σπέτσες, η άγνωστη κρίση και το διαζύγιο μετά από 14 χρόνια

Σας «βόμβα» έσκασε η είδηση πως ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, μετά από 14χρόνια γάμου αποφάσισαν να τραβήξουν οριστικά χωριστούς δρόμους.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης που εξέδωσε η ελληνική βασιλική οικογένεια στην επίσημη ιστοσελίδα της.

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους. Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας» αναφέρει χαρακτητιστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η γνωριμία τους έγινε το 2001 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Οι δυο τους ένιωσαν από την πρώτη στιγμή πως ο ένας είναι το άλλο μισό του άλλου, και η σχέση δεν άργησε να έρθει. Τα επόμενα χρόνια, η Τατιάνα Μπλάτνικ βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του Νικόλαου σε επίσημες εμφανίσεις του και όλοι έκαναν λόγο για έναν δυνατό έρωτα.

«Ναι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά υπήρξε μια μακρά περίοδος φλερτ. Ήταν πάρα πολύ ευγενικός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ρομαντικό τρόπο. Τότε ήμουν ακόμα στην Ουάσιγκτον. Ο Νικόλαος ζούσε στο Λονδίνο. Στέλναμε επιστολές ο ένας στον άλλον. Μάλλον δεν είχαμε εξοικειωθεί ακόμη με τα e-mail» είχε αποκαλύψει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξή της για τη γνωριμία τους.

Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα  στις 8 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο κι έναν χρόνο αργότερα, στις 25 Αυγούστου του 2010 πραγματοποιήθηκε και ο γάμος τους σε ένα παραμυθένιο σκηνικό στις Σπέτσες.

Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. Υψηλοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν εκεί προκειμένου να ζήσουν μαζί με το ζευγάρι αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή. 

Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίς με τον Νικόλαο να φτάνει στο εκκλησάκι λίγα λεπτά μετά τις 19.30  και λίγα λεπτα μετά ακολούθησε η άφιξη της Τατιάνας Μπλατνικ η οποία συνοδευόταν από τον πατριός της μέσα σε μια ανθοστολισμένη άμαξα. Τα πρόσωπα τόσο του Νικόλαου όσο και της Τατιάνας Μπάτνικ έλαμπαν από ευτυχία, και όλοι πίστευαν πως πρόκειται για έναν γάμο που θα κράταγε για πάντα.

 

 

 

 

Τα επόμενα χρόνια, οι δυο τους πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, μέχρι που το 2013 αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας.

«Μετακομίσαμε με τον Νικόλα στην Ελλάδα πριν από δυο χρόνια, που είχε ξεκινήσει η κρίση. Την ώρα λοιπόν, που πολλοί ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, εμείς εγκατασταθήκαμε εδώ. Ο Νικόλας είχε ως όνειρό του να ζήσει στην Ελλάδα» είχε πει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξη της το 2015.

Χρόνο με τον χρόνο οι δυο τους έδειχναν όλο και πιο αγαπημένοι. Συχνές αποδράσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, καθώς και οι τρυφερές αναρτήσεις στα social media έδειχναν πως πρόκειται για ένα ζευγάρι που θα συνεχίσει να πορεύεται μαζί για πολλά χρόνια.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ στάθηκε στο πλευρό του Νικόλαου σαν βράχος όταν πέθανε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ενώ κι εκείνος σε δήλωσή του πριν μερικούς μήνες, είχε αναφέρει ότι εκείνη ήταν που τον έκανε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να βρει το πάθος του στη ζωή.

Σε αυτά τα 14 χρόνια γάμου όμως, οι δυο τους δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ποτέ παιδί, κάτι που ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και στην απόφασή τους να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Και μπορεί η είδηση του διαζυγίου τους να έσκασε σαν βόμβα, ωστόσο η κρίση στο ζευγάρι είχε αρχίσει καιρό πριν. Οι δυο τους έκαναν αρκετές προσπάθειες να σώσουν τη σχέση τους, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TLIFE η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε εδώ και καιρό μετακομίσει σε άλλο σπίτι στο Κολωνάκι.

 

 

Read More

And More