Νικολέττα Καρρά: «Μπόρεσα να τα βάλω λίγο στην άκρη και να συνεχίσω τη ζωή μου» – Η εξομολόγηση για την ψυχοθεραπεία

Τη νέα της συνέντευξη παραχώρησε η Νικολέττα Καρρά η οποία φέτος συμμετέχει στο «Αυτή η νύχτα μένει» του Alpha.

Η ηθοποιός μίλησε περιοδικό «7 Ημέρες TV» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα,  ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα οφέλη που έχει αποκομίσει από την ψυχοθεραπεία.

Είστε ένας άνθρωπος που έχει βιώσει πολλές ανατροπές στη ζωή του. Από πού αντλήσατε τη δύναμη να ξανασηκωθείτε;

Νομίζω ότι όλοι έχουμε μέσα μας δύναμη, αν το ψάξουμε λίγο και πάρουμε και μια βοήθεια από κάποιον ειδικό. Θα ξαναπώ αυτό που είπα και πριν: κάποιες φορές αναγκαστικά πρέπει να φανούμε δυνατοί, διότι η ζωή – τουλάχιστον η δική μου – έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μου λένε ότι είμαι δυνατή και το πιστεύω ότι είμαι αλλά καλό θα ήταν να μη χρειάζεται να δείχνω συνέχεια τη δύναμή μου.

Κάνατε ψυχοθεραπεία;

Ναι, πήγα σε ψυχολόγο και ακόμη πηγαίνω. Βοηθάει πάρα πολύ. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση με έχει βοηθήσει πολύ.

Τι ανακαλύψατε για τον εαυτό σας;

Για να σας πω την αλήθεια… επειδή πάντα συζητούσα με τον εαυτό μου και ήμουν ειλικρινής μαζί του, δεν κρυβόμουν από εμένα ποτέ, είχα κατακτήσει ήδη ένα πολύ μεγάλο βαθμό αυτογνωσίας. Ουσιαστικά τα θέματά μου τα ήξερα, δεν χρειάστηκε να τα αναγνωρίσω μέσω του ψυχολόγου. Όμως με τη βοήθεια του ειδικού μπόρεσα να πάρω κουράγιο, συνειδητοποιώντας πιο ουσιαστικά τα προβλήματά μου.

Μπόρεσα να τα βάλω λίγο στην άκρη και να συνεχίσω τη ζωή μου. Όχι παριστάνοντας πως δεν υπάρχουν πια αλλά μπορώντας πλέον να συνεχίσω χωρίς να τα αφήνω να επηρεάζουν τη ζωή μου. Πήγα στον ψυχολόγο, διότι χρειαζόμουν στήριξη, όχι τόσο ψυχανάλυση. Αυτό ήταν κάτι που το είχα δουλέψει πάρα πολύ μόνη μου, από πολύ μικρή. Διαφορετικά, αν δεν το είχα κάνει αυτό, θα έπρεπε να είχα ξεκινήσει ψυχανάλυση από τα 23 μου.

Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με τον εαυτό μου και μόνη μου. Μάλιστα, μου το είπε και η ψυχολόγος μου ότι με αυτά που έχω περάσει είμαι πολύ καλά. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πάντα ήμουν πολύ ειλικρινής με μένα.

Read More

And More