Νίκος Αλιάγας: Τα δύσκολα χρόνια που έχει ζήσει και η απώλεια του πατέρα του – «Ζούσα σε μια σοφίτα 6 τμ χωρίς νερό» (video)

Ο Νίκος Αλιάγας άφησε για λίγο το Παρίσι και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και ταξίδεψε για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι. Εκεί συναντήθηκε με την Ίνα Ταράντου και της παραχώρησε συνέντευξη για την εκπομπή «Η ζωή αλλιώς», όπου μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις δυσκολίες που έζησε αλλά και την απώλεια του πατέρα του.

“Μεγάλωσα με γονείς μετανάστες που έφυγαν από αυτά τα μέρη όταν ήταν νέοι και ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Κληρονόμησα το όνειρο της μητέρας μου που δεν ήταν δικό μου, διότι εγώ γεννήθηκα στη Γαλλία. Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει “θα έρθεις εδώ, θα ανοίξεις φροντιστήρια, θα πηγαίνεις διακοπές, θα έχεις και τη θάλασσα”. Του είπα κάποια στιγμή ότι “πατέρα δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα, θέλω να γίνω δημοσιογράφος” και μου απάντησε “τι είναι αυτό; Θα πουλάς εφημερίδες;”.

 

“Δούλευα νύχτες ατελείωτες και τη μέρα σπούδαζα. Ζούσα σε μια σοφίτα 6 τμ, δεν είχα ούτε νερό. Δεν αισθανόμουν όμως φτωχός, ούτε μίζερος. Ενώ μου έλειψαν πράγματα από τη ζωή, δεν είχα κόμπλεξ με αυτό. Θεωρούσα ότι ήταν μια δοκιμασία, ένα πέρασμα.
Θεωρούσα επίσης ότι ακόμα κι αν δεν ξέρω τι θέλω, ξέρω τι δεν θέλω. Δεν ήθελα να ακολουθήσω αυτό που έκαναν όλοι οι άλλοι. Εγώ πήγαινα εκεί που δεν έπρεπε. Με τα χαστούκια, με τις επιτυχίες… Στην ουσία δεν χάνεις ποτέ κάτι. Μαθαίνεις…

Ο πατέρας μου κατάφερε μετά τη σύνταξη να έρχεται πιο συχνά στην Ελλάδα. Δυστυχώς μετά είχε προβλήματα υγείας. Ήρθε τελευταία φορά πριν από τρία χρόνια. Μετά είχε επιπλοκές στην υγεία του. Ξεψύχησε στο Ρίο. Ήταν σημαντικό όμως για την οικογένειά μας να πεθάνει στον τόπο του. Είναι σημαντικό να γυρίσεις στην αρχή της ύπαρξής σου. Μπορεί να γυρίσεις τον κόσμο, να ζήσεις πράγματα μοναδικά αλλά θα γυρίσεις σε αυτά τα πετραδάκια που λένε το όνομά σου” εξομολογήθηκε ο Νίκος Αλιάγας.

Read More

And More