Νίκος Κουρής: «Έχω υποστεί βία που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι ένα τίποτα, ανίκανος»

O Νίκος Κουρής παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», το πρωί της Παρασκευής 8/10.

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος πρωταγωνιστεί στις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη βία που έχει υποστεί στο παρελθόν, στον γιο του, ενώ μίλησε και για την ισότητα που πρέπει να υπάρχει στον θεατρικό χώρο.


«Το μεγάλο θέμα είναι να πας με τα σημεία των καιρών και να μη φοβάσαι τη δουλειά. Λατρεύω τη δουλειά μου. Κανείς δε θα μου πει ότι επειδή έχω φτάσει 48 χρονών δε θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Έχω ένα παιδί και πρέπει να το μεγαλώσω. Αν μου δείχνουν τα πράγματα ότι τελειώνουν, πρέπει να είμαι έτοιμος να κυλάμε με τη ζωή. Με τον γιο μου βρήκαμε τον τρόπο να περνάμε φανταστικά στην καραντίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ο Νίκος Κουρής μιλώντας για το ελληνικό #metoo αλλά και την δική του άσχημη εμπειρία είπε: «Το πιο σημαντικό με το #metoo είναι να τους κοιτάμε όλους σαν ίσους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει κανέναν, να απαξιώνει κανέναν και να είναι πιο έξυπνος ή ποιο σημαντικός. Έχω υποστεί βία και έχω δει πράγματα που δεν μου άρεσαν που συνέβησαν σε άλλους. Δεν μιλάμε για σεξουαλική βία, ούτε μόνο λεκτική. Βία που σου αλλοιώνει την προσωπικότητα, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι ένα τίποτα, ανίκανος, ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα γιατί κάποιοι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από εσένα που ξέρουν καλύτερα πώς γίνονται τα πράγματα, άρα εσύ δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι δημιουργικός».

Read More

And More