Νίκος Κουρής: Στο θέατρο να τον καμαρώσουν η σύζυγός του, Έλενα Τοπαλίδου και ο γιος τους – Φωτογραφίες

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης 12/10 η παράσταση «Εκατομμυριούχος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Παλλάς, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Κουρή και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου, αναλαμβάνει η αγαπημένη ερμηνεύτρια, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής. Φυσικά από την πρεμιέρα της παράστασης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο κοντινά πρόσωπα του γνωστού ηθοποιού.

Η σύζυγός του, Έλενα Τοπαλίδου και ο μονάκριβος γιος τους Πέτρος έδωσαν το παρών στο Παλλάς για να καμαρώσουν τον Νίκο Κουρή στο νέο του θεατρικό εγχείρημα. Αυτή είναι μια από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε την οικογένεια του Νίκου Κουρή να ποζάρουν όλοι μαζί.

Δες τις φωτογραφίες:

«Ο βασικός πυρήνας που ενώνει δύο ανθρώπους δεν έχει αλλάξει, είναι ακριβώς το ίδιο. Είμαστε 18 χρόνια μαζί και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα το συζητούσαμε. Έχω αυτή την ευαισθησία και προς τον εαυτό μου και προς τους άλλους να καταλαβαίνω αυτό το κομμάτι που δεν αλλάζει. Αν κάποιος δεν έχει καλή ψυχή, αν κάποιος είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει το συμφέρον του, το οποίο εγώ το θεωρώ απαράδεκτο» έχει εξομολογηθεί ο Νίκος Κουρής για τον γάμο του.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Η Εκατομμυριούχος» είναι ένα πνευματώδες και στοχαστικό έργο που εξερευνά τη σχέση μεταξύ Πλούτου και Ευτυχίας, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο του Έρωτα. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν ο ένας για τον άλλο.

Ο γιατρός στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της – να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων – και η Επιφάνια στη δοκιμασία που είχε ζητήσει η μητέρα του – να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο, με ελάχιστα χρήματα.

Το θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη Ν. Υόρκη το 1952, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέμπορν. Το 1961 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τη Σοφία Λώρεν και τον Πίτερ Σέλερς και το 1972 στην τηλεόραση του BBC, στη σειρά «Το έργο του μήνα» με την Μάγκι Σμιθ και τον Τομ Μπέικερ.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More