Νίκος Ξανθόπουλος: Οι δύο γάμοι, η σύζυγος που του στάθηκε σαν βράχος και οι σπάνιες φωτογραφίες με τα παιδιά του

Ο Νίκος Ξανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, προκαλώντας θλίψη στους οικείους του αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Το «παιδί του λαού» – όπως χαρακτηριζόταν ο σπουδαίος ηθοποιός – νοσηλευόταν για πολύ καιρό με προβλήματα υγείας. Πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Αιγάλεω, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του Εριφύλη Ξανθοπούλου, τα τέσσερα παιδιά του και τα εγγόνια του που υπεραγαπούσε.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε παντρευτεί δυο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την επίσης ηθοποιό, Ελένη Καρπέτα ενώ ο δεύτερος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου, με την οποία ήταν μαζί τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Εριφύλη Ξανθοπούλου ήταν για τον μεγάλο σταρ του κινηματογράφου ανέκαθεν ο φύλακας άγγελός του. Εκείνη ξενυχτούσε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο μεγάλος ηθοποιός, εκείνη στεκόταν σαν βράχος στο πλευρό του. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική, η Εριφύλη δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε τρεις γιους του Αντώνη, Γιώργο και Δημήτρη και μια κόρη, την Μαρία. Ο ηθοποιός ήταν πολύ δεμένος με τα τέσσερα παιδιά του και πολλές φορές το εξέφραζε και μέσα από τις αναρτήσεις του στο Facebook.

«Μεγαλώνουμε όλοι μαζί. Ο μπαμπάς ελπίζει να λείψει πρώτος απ’ την παρέα…» είχε γράψει ο Νίκος Ξανθόπουλος κάτω από τη σπάνια φωτογραφία με τα τέσσερα παιδιά του. Και έτσι έγινε…

Read More

And More