Νίκος Μάνεσης: Άνοδος μετά την «επίθεση» για τις μετρήσεις τηλεθέασης

Αισθητή είναι η άνοδος στα νούμερα τηλεθέασης του Νίκου Μάνεση μετά την “επίθεση” του παρουσιαστή για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετρήσεις.

Όλα άρχισαν όταν το περασμένο Σάββατο ο Νίκος Μάνεσης ανέφερε στον αέρα της εκπομπής του πως διανύει τις δυο τελευταίες χρονιές του στον Alpha και πως μετά ενδέχεται να συνταξιοδοτηθεί. (δες εδώ το σχετικό απόσπασμα)

Την επόμενη μέρα ο παρουσιαστής επέστρεψε αποκαλύπτοντας ότι όλα όσα είπε ήταν ένα τρικ για να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για την εκπομπή καθώς έχει παρατηρήσει μια σημαντική πτώση στα νούμερα τηλεθέασης. Χαρακτηριστικά, εκείνο το Σάββατο 1/10 η εκπομπή του σημείωσε 13,2% στο δυναμικό κοινό και 16,9 στο γενικό σύνολο ενώ την Κυριακή 2/10 τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του σημείωσαν σημαντική αύξηση φτάνοντας το 17,9 στο δυναμικό κοινό και 21,7 στο γενικό σύνολο.

«Το έκανα για έναν απλό λόγο. Υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση, μπλόκαρε το σύστημα στα social media, μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο, υπήρχε ένα ενδιαφέρον και είμαι υπόχρεος. Το έκανα για να δω αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον. 

Από το ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν καταγράφεται το εξής, το να υπάρχει το δικό σας μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς να καταβαραθρωνόμαστε και λέμε μας παρακολουθούν ή όχι; Τελικά μας παρακολουθείτε. Η περίφημη αυτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, που στήνουν κάμερες απ’ έξω για δηλώσεις. Δεν κάνω δηλώσεις.

Έπαιρναν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, έγινε μια κόλαση. Εχθές πατώσαμε, άσχημο ξύλο. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε ξύλο. Επειδή συμβαίνουν πράγματα που προσβάλλουν τη λογική μας, μας αρέσει να κάνουμε διάφορα τρικ και να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, πρέπει να κρατάμε κάποια πράγματα και για εμάς. Δεν δίνω συνεντεύξεις, μιλάω στον κόσμο. Το έκανα για να δω αν υπάρξει ανταπόκριση, υπήρξε ανταπόκριση η οποία δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση» είχε πει μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μάνεσης.

Χθες, 8/10 μια εβδομάδα μετά την πρώτη αναφορά του παρουσιαστή στα νούμερα τηλεθέασης, ο Νίκος Μάνεσης επέστρεψε με νέα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετρήσεις θέλοντας να αποδείξει πως το σύστημα αυτό δεν λειτουργεί. (δες εδώ όλα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Μάνεσης)

Ο κόσμος φαίνεται πως έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όσα είχε να πει ο Νίκος Μάνεσης μετά την αρχική επίθεση για τις μετρήσεις της τηλεθέασης κάτι που αποτυπώθηκε και στα χθεσινά νούμερα. Χαρακτηριστικό είναι πως χθες Σάββατο 9/10 η εκπομπή του Νίκου Μάνεση σημείωση 19,6% στο δυναμικό κοινό και 20% στο γενικό σύνολο.

Δες αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν τα νούμερα τηλεθέασης μετά την “επίθεση” του παρουσιαστή για τον τρόπο που γίνονται οι μετρήσεις

Σάββατο 1/10

Δυναμικό κοινό: 13,2%

Γενικό σύνολο: 16,9

Kυριακή 2/10

Δυναμικό κοινό: 17,9

Γενικό σύνολο: 21,7

Σάββατο 8/10

Δυναμικό κοινό; 19,6%

Γενικό σύνολο: 20%

 

Read More

And More