Νίκος Μαστοράκης: Θυμάται τη Ζωή Λάσκαρη!Οι πρώτες φωτογραφίες της νεογέννητης Μάρθας!

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Ζωή έφυγε για πάντα. Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε για την άλλη γειτονιά τη μόνιμη και ανάμεσα σε αυτούς που δεν την ξέχασαν και δεν θα την ξεχάσουν, είναι ο Νίκος Μαστοράκης. Ο Νίκος και η Ζωή ήταν φίλοι και εκείνη διάλεξε το Νίκο για την πρώτη φωτογράφιση της νεογέννητης κόρης της Μάρθας! Η Μάρθα Κουτουμάνου λοιπόν, μόλις 8 ημερών φωτογραφίζεται για το άρθρο του Νίκου Μαστοράκη με την διάσημη μαμά της Ζωή Λάσκαρη και ναι…”δίνει συνέντευξη στο δημοσιογράφο”.

Η ομορφιά της Ζωής αν και αμακιγιάριστη είναι μοναδική και λάμπει κρατώντας στην αγκαλιά της την κόρη της! Διάβασε όσα έγραψε ο Νίκος Μαστοράκης

“ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Έκλεισε ένας χρόνος χωρίς τη Ζωή μου, που ήταν και η Ζωϊτσα εκατομμυρίων ανθρώπων, μεγάλων, μικρών, νεων — και θα συνεχίσει να είναι όσο οι ταινίες της την κρατούν αντικειμενο του πόθου και του θαυμασμού. Τα αξέχαστα χρόνια που περάσαμε σαν φίλοι, τα αράδιασα συνοπτικά τη μερα της απωλειας της. Σήμερα, θα θυμηθούμε μαζι την πρωτη συνεντευξη της… Μαρθας της, οκτώ μέρες μετά τη γέννα. Απο όλους τους ρεπόρτερ που εκλιπαρούσαν για μια φωτογραφία με το νεογεννητο, η Ζωϊτσα προτίμησε τον δικό μου φακό και τη δίκη μου πέννα. Περιοδικό “Εικόνες” της Ελένης Βλάχου, 1968.

Read More

And More