Νίκος Μίχας: Ο ξαφνικός γάμος και το άγχος για την… πατρότητα!

Αν υπάρχει κάποιος από όλους όσους αποθεώθηκαν μέσα από τα talent shows και τη μουσική, ο οποίος έφερε τη ζωή του τούμπα και έκανε μεγάλες ανατροπές, αυτός είναι ο Νίκος Μίχας. Άφησε επαγγελματικά το τραγούδι και ασχολήθηκε με την ιατρική -στην οποία διαπρέπει- παντρεύτηκε πριν από λίγες εβδομάδες τη γυναίκα της ζωής του και, σε λίγους μήνες, περιμένει το πρώτο του παιδί – γεγονότα για τα οποία επιλέγει να μιλήσει πρώτη φορά γι’ αυτά, στο «Down Town Κύπρου».

Νίκο, μας ξάφνιασες! Παντρεύτηκες γρήγορα και μυστικά…

Μη προσχεδιασμένα θα έλεγα, και σίγουρα όχι μυστικά. Από την άλλη, δεν μου αρέσει να κοινοποιώ την προσωπική μου ζωή. Παρόλα αυτά, θα παραδεχτώ πως ήταν από τα ευτυχέστερα συμβάντα της ζωής μου και δεν σου κρύβω ότι την αγαπώ πολύ αυτή την αλλαγή -όπως και τη γυναίκα μου- και πως περιμένω με ανυπομονησία να έρθει το μωράκι μας στον κόσμο.

Γιατί αποφάσισες να παντρευτείς τώρα;

Δεν είμαι κι από τους πιο οργανωτικούς ανθρώπους στον κόσμο, ούτε θα μπορούσα να το «επεξεργάζομαι» και να το οργανώνω μήνες πριν. Το αποφασίσαμε με την Άννα, τη σύζυγό μου, το κάναμε, και τέλος. Τόσο απλά. Μου άρεσε που ήταν έτσι αυθόρμητο και είπαμε: «Πάμε να το κάνουμε!».

Πώς γνωριστήκατε με την Άννα;

Γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, μέσω ενός κοινού μας φίλου και ταιριάξαμε.

Θες να μου πεις, πώς της έκανες πρόταση γάμου;

Η πρόταση γάμου ήρθε το περσινό καλοκαίρι, στα Αντικύθηρα. Ήμασταν στη θάλασσα και μαζεύαμε θαλασσινό αλάτι από τα βράχια. Της την έκανα εκεί!

Ανέκαθεν σε αφορούσε η πατρότητα;

Ανέκαθεν με αφορούσε, αλλά ποτέ δεν το πίεσα. Θεωρώ πως αυτά γίνονται κάπως πιο αυθόρμητα. Για μένα είναι μια πολύ όμορφη αλλαγή στη ζωή μου που με γεμίζει χαρά!

Όταν η Άννα σού ανακοίνωσε πως θα γίνετε γονείς, ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση;

Ένιωσα μεγάλη χαρά! Η χαρά ήταν το πρώτο και το κύριο πράγμα που αισθάνθηκα. Μετά ήρθαν όλα τα επόμενα… (γελάμε). Έπειτα ήρθε το άγχος – ήταν πολύ ξαφνικό και φυσιολογικό το να αγχωθώ και να έχω φοβίες.

Μετά από τρεις προσωπικούς δίσκους, αμέτρητες εμφανίσεις, τόσες συνεργασίες, βραβεία κλπ, το ερώτημα παραμένει: Γιατί σταμάτησες το τραγούδι;

Ποτέ δεν σταμάτησα το τραγούδι! Δεν γίνεται να πάψω να ασχολούμαι με τη μουσική, έτσι κι αλλιώς. Η μουσική είναι μέσα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και θα είναι για πάντα εδώ να με ταξιδεύει, να με εκφράζει και να με δυναμώνει. Θέλω η σχέση μου με τη μουσική να είναι για πάντα μια σχέση πάθους και απόλυτης ελευθερίας. Θέλω να την ονειρεύομαι!

Read More

And More