Νίκος Σεργιανόπουλος: 13 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Στις 4 Ιουνίου του 2008, ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, στον 5ο όροφο της οδού Μετεώρων 14-16. Ο ηθοποιός δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του και οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος ανατριχιάζουν ακόμα και σήμερα.

Όλο το Πανελλήνιο παρακολουθεί σοκαρισμένο τις εξελίξεις της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο αγαπημένος σε όλους, Κωνσταντίνος Μαρκοράς, δέχτηκε 21 χτυπήματα σε όλο το κορμί του από μαχαίρι.

Περίπου 50 ημέρες αργότερα, η αστυνομία εξιχνιάζει το έγκλημα, συλλαμβάνοντας τον 30χρονο-τότε- Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο Γεωργιανός ομολογεί πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια κοκαΐνης και ενώ του ζητήθηκε να κάνει σεξ με τον ηθοποιό παρά τη θέλησή του. Η δίκη ξεκινά με το δολοφόνο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Η απολογία του Γεωργιανού:

Οι εικόνες από την κηδεία του Νίκου Σεργιανόπουλου είναι ακόμα χαραγμένες στη μνήμη όλων. Η μητέρα και η αδερφή του ηθοποιού τραγικές φιγούρες. 

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του ηθοποιού, έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Έφη Παπαθεοδώρου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο. Τρία χρόνια μετά από τον θάνατο της Έφης Παπαθεοδώρου, ακριβώς την ίδια μέρα, έφυγε και η μητέρα του ηθοποιού, Νικολέττα Σεργιανοπούλου.

Ο Δημήτρης Αποστόλου, λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του είχε δηλώσει: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί»

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη:

Η Εβελίνα Παπούλια είχε δηλώσει στην ΕΡΤ: “Τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου τον διαχειρίστηκα με σιωπή. Δε μου άρεσε καθόλου που έβλεπα να βγαίνουν να μιλούν για τον Νίκο. Και δε μου άρεσε όπως είχε καλυφθεί δημοσιογραφικά. Παρέα με τον Νίκο κάναμε κάποιες φορές στους Δύο Ξένους, αλλά εγώ δεν είχα το περιθώριο και τον χρόνο να κάνω παρέες, ήμουν σαν την τρελή”.

Ποιος μένει στο σπίτι της οδού Μετεώρων σήμερα

Δεκατρία χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα, και στο σπίτι της οδού Μετεώρων μένει πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, διακεκριμένος αρχιτέκτονας.

Τα ανίψια του ηθοποιού, οι μεγάλες του αδυναμίες, για πολλά χρόνια είχαν πάρει την απόφαση να μην νοικιάσουν την οικία που τους δημιουργούσε «μαύρες» μνήμες.

Read More

And More