Νίκος Σεργιανόπουλος: Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος… [pics,vid]

Σαν σήμερα το 2008, όλη η Ελλάδα πάγωσε στο άκουσμα της είδησης ότι ο αγαπημένος και δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του ηθοποιοί, μάθαιναν εκείνο το πρωί της Πέμπτης ότι ο αγαπημένος τους συνάδελφος ο εσωστρεφής Νίκος Σεργιανόπουλος, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και μάλιστα με ένα φριχτό τρόπο!

Ο ταλαντούχος και “κλειστός” χαρακτήρας Νίκος Σεργιανόπουλος που τον βλέπουμε ξανά στο Mega αυτή την περίοδο μέσα από την επιτυχία που είχε κάνει του “Δυο ξένους” έχει φύγει από τη ζωή με τον πιο βασανιστικό τρόπο… Τους “Δύο ξένους” των Ρήγα και Αποστόλου. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν και ένας από τους πιο «στενούς» φίλους του, ενώ ο Δημήτρης Αποστόλου δήλωσε μετά το θάνατο του ηθοποιού: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί».

Τα κανάλια το κάνουν πρώτη είδηση και οι συνάδελφοί του σοκαρισμένοι κλαίνε μπροστά στην κάμερα για τον τραγικό χαμό του.Οι πρώτες έρευνες καταλήγουν πως το διαμέρισμα δεν είχε διαρρηχτεί, αλλά ο ηθοποιός είχε προσκαλέσει στο σπίτι του τον ίδιο το δολοφόνο του! Κάπου εκεί ξεκινούν και οι πρώτες υπόνοιες για «έγκλημα πάθους». Τότε αρχίζουν και οι αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του Σεργιανόπουλου. Για τις σεξουαλικές του επιλογές. Λίγους μήνες νωρίτερα μάλιστα ο ηθοποιός είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης, δηλώνοντας εξαρτημένος χρήστης…

Περίπου 50 ημέρες αργότερα, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα, συλλαμβάνοντας τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος και ομολόγησε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια κοκαΐνης και ενώ του ζητήθηκε να κάνει σεξ με τον ηθοποιό παρά τη θέλησή του. Η δίκη ξεκινά με το δολοφόνο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια κάθειρξη το 2013.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που καταβεβλημένη «συναντούσε» καθημερινά το γιο της στην τελευταία κατοικία του. Λίγα χρόνια αργότερα θα χάσει και την κόρη της και αδελφή του Νίκου Σεργιανόπουλου από την επάρατη νόσο, ενώ την ίδια τύχη είχε και η ίδια, που «έφυγε» λίγους μήνες αργότερα. Τέλος, «χάθηκε» και ο σύζυγος της αδελφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο τελευταίος που είχε απομείνει να περιμένει τη δικαίωση που θα ερχόταν από το δικαστήριο.

Ο αξέχαστος ηθοποιός σε συνένευξή του στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα.Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια ίδρυσε την Πειραματική σκηνή Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν αρκετές σειρές στην τηλεόραση, όπως τα εξής: “Άφρικα”, Ανατομία ενός Εγκλήματος, “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”  όπου έκανε γκεστ εμφανίσεις και “Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”. Ταυτόχρονα, είχε διαγράψει μεγάλη πορεία στο ελληνικό θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, όπως το “Νυφικό Κρεβάτι”, ο “Γλάρος”, ο “Θείος Βάνιας”, το Φονικό στην εκκλησιά τη Νύχτα της Ιγκουάνα και άλλα

Φωτογραφία από την πρεμιέρα της παράστασης “Νυφικό Κρεβάτι” με τη Ρένια Λοϊζίδου

Φωτο από το αρχείο του NDP

Read More

And More