Νίκος Στραβελάκης για Βig Brother: “Είμαστε σοκαρισμένοι, αγανακτισμένοι και λυπημένοι” (video)

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το Big Brother, το οποίο μεταδόθηκε στο live streaming του site του ΣΚΑΪ, ο σταθμός του Φαλήρου εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση για το θλιβερό περιστατικό. Η Σία Κοσιώνη, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων,  εξέφρασε την άποψη της και στηλίτευσε τα όσα ακούστηκαν από τον παίκτη του ριάλιτι. 

Σήμερα το πρωί οι δημοσιογράφοι Νίκος Στραβελάκης και Βασίλης Χιώτης βρέθηκαν καλεσμένοι στο πλατό της εκπομπής “Σήμερα” και πήραν θέση για το θέμα. 

Ο Νίκος Στραβελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: 

“Είναι προφανές και το αποτυπώνει πλήρως και η ανακοίνωση του ομίλου ΣΚΑΪ, εμείς όλοι είμαστε σοκαρισμένοι, αγανακτισμένοι και λυπημένοι. Αυτή η αθλιότητα που ακούστηκε, μόνο αυτά τα συναισθήματα μπορεί να προκαλεί. Από εκεί και πέρα, το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα και με τον τρόπο που έπρεπε. Ελήφθησαν μέτρα, σταμάτησε η διαδικτυακή αναμετάδοση. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συνέβη, με το τηλεοπτικό μονταρισμένο προϊόν το οποίο μεταδίδεται στον αέρα του ΣΚΑΪ . Ο παίκτης αποβλήθηκε κι εγώ θεωρώ ότι το θέμα τελειώνει. Από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε συνεχίζει αυτή τη συζήτηση, ή δεν έχει διαβάσει, ή κάνει ότι δεν άκουσε την άμεση αντίδραση, την ευαισθητοποιημένη αντίδραση του σταθμού κι εγώ θεωρώ ότι το κάνει για άλλους λόγους. 

Ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Βασίλης Χιώτης, εξήγησε ότι περίμεναν πρώτα την επίσημη ανακοίνωση του σταθμού για να τοποθετηθούν για το περιστατικό στο Big Brother.  

“Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μερικές φορές όσοι κρατάμε μικρόφωνα ή μας καταγράφουν κάμερες, δεν μπορούμε κάθε φορά να πούμε τη γνώμη μας αδιύλιστα. Χθες, λοιπόν, το πρωί, όλοι μας γνωρίζαμε, ότι το πράγμα, επειδή είναι πολύ σοβαρό, θα υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση από το σταθμό. Οφείλαμε όλοι να περιμένουμε πρώτα  την ανακοίνωση του σταθμού και μετά να τοποθετηθούμε κι εμείς, γιατί δε μας έχει φιμώσει κάνεις. Και όλοι, επειδή περισσεύει και η υποκρισία στην ελληνική κοινωνία, εκνευρίστηκα πολύ με το συνάδελφο χθες που ξύπνησε πρωί να έρθει εδώ να κάνει το σόου του και να αποχωρήσει, αξιοποιώντας ακριβώς αυτό, ενώ εσείς από την πρώτη στιγμή το καταδικάσατε, όπως όλοι μας, δεν μπορούσατε να πείτε κάτι παραπάνω. Θα δανειστώ μια φράση την Σίας χθες από το δελτίο, που είπε: “αυτά τα γεγονότα τα βλέπεις κατάματα, τα καταδικάζεις χωρίς υποσημειώσεις και φροντίζεις  να μην επαναληφθούν”. Λοιπόν, παρότι ο κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά, υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων για το πως μεταδίδονται αυτά ακόμα και στο διαδίκτυο, γιατί πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Υπήρξε μια στιγμιαία παράλειψη, ένα ανθρώπινο λάθος από τα μέλη της παραγωγής, το οποίο βγήκε στον αέρα του διαδικτύου, επαναλαμβάνω, όχι στην τηλεόραση. Έγινε τόση μεγάλη παραπληροφόρηση, κυρίως από τα social media. Ήταν ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, να το αφήσουμε πίσω μας γιατί εγώ δεν θέλω να το θυμάμαι. Ο σταθμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί“, δήλωσε. 

Read More

And More