Νίκος Βανδώρος: Πέθανε σε ηλικία 100 ετών, τρία χρόνια μετά την απώλεια του γιου του

Ο Νίκος Βανδώρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό. Πριν τρία χρόνια είχε πεθάνει ο γιος του, Θεόφιλος Βανδώρος, 60 ετών από καρκίνο.

Το δυσάρεστο γεγονός για τον θάνατο του ηθοποιού, γνωστοποίησε με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Μαργαρίτα Βανδώρου.

«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!!», έγραψε.

 

«Το μόνο που παρακαλώ τον Θεό είναι να πάω κοντά στο παιδί μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ο θάνατος του παιδιού μου ήταν για μένα το τελευταίο πικρό ποτήρι που μου έδωσε η ζωή. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο υποφέρω και πονάω με τον χαμό του Θεόφιλου. Κρατάω αγκαλιά τη φωτογραφία του και κλαίω νύχτα μέρα. Ξημερώνει, βραδιάζει και εμένα με βρίσκει με την εικόνα του. Ήταν ένα παιδί με αγγελική ψυχή» είχε εξομολογηθεί ο Νίκος Βανδώρος για την απώλεια του γιου του.

Ποιος ήταν ο Νίκος Βανδώρος

Ο Νίκος Βανδώρος ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός. Υπήρξε ενεργός πυροσβέστης στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος από το 1943 και για 33 χρόνια.

Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου. Απέκτησε δύο παιδιά, την Μαίρη και τον επίσης ηθοποιό Θεόφιλο, που έφυγε πρόωρα από την ζωή τον Μάρτιο 2021, σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο.

Read More

And More