Νίνα Κασιμάτη: «Tο 2023 μας άφησε με απώλειες, πρέπει να βουτήξεις στο πένθος για να βγεις υγιής»

Την Νίνα Κασιμάτη υποδέχτηκε ο Τάσος Ιορδανίδης στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» την Κυριακή 13/1.

Η γνωστής δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα παιδιά της και περιέγραψε πώς μεγάλωσε μαζί τους μιας και τα απέκτησε σε μικρή ηλικία.

«Τα παιδιά μου είναι μεγάλα, έχουν ανοίξει τα φτερά τους. Η κόρη μου είναι δικηγόρος, την έχει ξεπεράσει τη μαμά της και χαίρομαι για αυτό. Τα παιδιά μου είναι στα 30. Τα έκανα πολύ μικρή, μεγάλωσα μαζί τους. Τα έκανα σχεδόν στα 18 μου. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι μαμά, είμαι φίλη, είμαι η ρίζα, είμαι το σημείο αναφοράς και εκεί για όλα», είπε αρχικά η Νίνα Κασιμάτη.

Και συνέχισε: «Είχα μπει στον επαγγελματικό στίβο τότε αλλά όχι με τους τωρινούς ρυθμούς. Είχα τη δυνατότητα να συνδυάσω και τη δουλειά και τα παιδιά. Ο γιος μου τελείωσε την ΑΣΟΕΕ, έχει βουτήξει στην επιχειρηματική δραστηριότητα».

Όσον αφορά τις απώλειες που της άφησε το 2023, η Νίνα Κασιμάτη εξομολογήθηκε: «Πρώτα από όλα είναι η υγεία που είναι το ζητούμενο και ξέρουμε ότι δεν είναι στο δικό μας χέρι. Σε οικογενειακό επίπεδο το 2023 μας άφησε με απώλειες. Η απώλεια θέλει τον χρόνο του, να βιώσεις τον πόνο σου. Το να κάνεις ότι δεν έγινε τίποτα, δεν είναι υγιές. Πρέπει να βουτήξεις στο πένθος, στην απώλεια για να βγεις υγιής. Δεν μπορείς να προστατέψεις και να είσαι πάντα με μια αψίδα, σε ένα κλουβί προστατευμένα. Όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη ζωή πρέπει να ξέρουν να τα διαχειριστούν. Είμαι εδώ μαζί σας στα καλά και στα κακά, στα εύκολα και στα δύσκολα!».

Τέλος, η Νίνα Κασιμάτη τόνισε: «Η συνείδησή μου είναι καθαρή γιατί ήμουν παρούσα στα παιδιά μου. Σαν γονείς έχουμε αυτό το ενοχικό για το εάν ήμουν αρκετά εκεί. Στις κομβικές στιγμές τους, στα δύσκολά τους, στις εξετάσεις τους ήμουν εκεί βράχος. Τα παιδιά μου ασκούν κριτική για το επάγγελμά μου. Έχουν άλλη ματιά και καλά κάνουν. Πολλές φορές μου λένε “Ρε μαμά, τι λέτε εκεί; Τίποτα πιο ευχάριστο; Πιο εύκολο;».

Read More

And More