Νήπια με προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα!

Σοκ από τις ανησυχητικές διαπιστώσεις έρευνας που έγινε στην Ελλάδα για ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ανήλικους.
Στη χώρα μας μεγάλος αριθμός νηπίων εμφανίζεται να διαθέτει προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης! Ακούγεται υπερβολικό, αναδείχθηκε όμως από την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και το συγκεκριμένο στοιχείο αφορά στο 14% των νηπιαγωγείων, στα οποία έγινε η έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι δύο στα δέκα νήπια διαθέτουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ένα στα δέκα νήπια χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου. Τα αποτελέσματα της έρευνας έφεραν πρόσφατα στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Όπως επισημαίνεται στο απαντητικό έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, παρέχεται δυνατότητα παρακολούθησης από το σπίτι με ζωντανή προβολή, μέσω live streaming, των ημερίδων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή διείσδυση στο διαδίκτυο. Ο υπουργός αναφέρει ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες ημερίδες ξεπερνά τις 30.000. Αναφέρεται επίσης ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει υιοθετηθεί η πρακτική των απευθείας συνδέσεων, μέσω skype, με σχολεία σε όλη την Επικράτεια ώστε να παιδιά να έχουν πρόσβαση σε οδηγίες και συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εθισμό σε αυτό.

Read More

And More