“Nomads”: Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας για 150.000 ευρώ! Η πρεμιέρα, το αστρονομικό κόστος της παραγωγής και οι πρώτες εντυπώσεις…

“Nomads”! Tο… υπερ-ριάλιτι του ΑΝΤ1 έκανε απόψε πρεμιέρα μετά Βαίων και κλάδων… Το ολοκαίνουργιο “αγριάλιτι” ήρθε στους δέκτες μας και υπόσχεται στους φαν του είδους να ακολουθήσει ακόμα πιο φανατικά την χρυσή συνταγή του “αίμα, δάκρυα και ιδρώτας” που ακολουθούν όλα τα ριάλιτι επιβίωσης που σέβονται τον εαυτό τους.

Ο ΑΝΤ1 έχει βάλει στόχο φέτος να καταφέρει με το “Nomads” να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του και να αφανίσει από τον τηλεοπτικό χάρτη ακόμα και την όποια… υποψία ανταγωνισμού και γι ΄αυτό ακριβώς το λόγο το παιχνίδι θα γίνει ακόμα πιο σκληρό. Το παιχνίδι πραγματικά θα φτάσει στα τηλεοπτικά άκρα και θα δοκιμάσει τα νεύρα και των συμμετεχόντων, αλλά και όλων όσων το παρακολουθήσουν.

Με άλλα λόγια; Το… αντι-Survivor είναι εδώ και μάλιστα; Ανεβάζοντας τον πήχη της δυσκολίας και του τηλεοπτικού εξευτελισμού ακόμα πιο ψηλά!

Αίμα, δάκρυα, ιδρώτας, εντυπωσιακά πλάνα, επιβλητική μουσική, κακουχία και ίντριγκα, άφθονη ίντριγκα, είναι τα συστατικά και του πολυδιαφημισμένου και πολυαναμενόμενου “Nomads”, που όπως λένε και οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1, έρχεται για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να αποδείξει πως το τηλεοπτικό παιχνίδι παίζεται κι αλλιώς…

Ναι, παίζεται κι αλλιώς, για να μας αποδείξει πως δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι, όταν η τηλεόραση αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις ανθρώπινες αδυναμίες στο έπακρο και να κάνει παιχνίδι βασικά με την ψυχική ηρεμία και την ψυχολογική ισορροπία όλων όσων βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες, πανέτοιμοι να περάσουν του λιναριού τα πάθη και να θυσιάσουν τα πάντα, είτε στο βωμό των 150.000 ευρώ, είτε στο βωμό της τηλεοπτικής δόξας. Ακόμα κι αν πρόκειται ουσιαστικά για δόξα… σαπουνόφουσκα, που θα σκάσει αμέσως μόλις σβήσουν οι κάμερες και τα φώτα.

Κατά τα άλλα; Εννοείται πως έχουμε να κάνουμε με μία άκρως φιλόδοξη παραγωγή ή μάλλον υπερπαραγωγή. Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν γίνει στην ιδιωτική τηλεόραση και αν δεν μπορείς λατρεμένη να συλλάβεις το μέγεθος της συγκεκριμένης υπερ-επένδυσης, ένα σου λέω ένα, κρατήσου…

Οι πληροφορίες λένε πως το κόστος του κάθε επεισοδίου θα αγγίξει περίπου τα 100.000 ευρώ, ποσό το οποίο “κόβει την ανάσα”, αν το πολλαπλασιάσεις επί 60 που υπολογίζεται πως θα είναι τα επειασόδια που θα βγουν στον αέρα και κάπως έτσι απογειωνόμαστε και φτάνουμε στο αστρονομικό ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ! Γι ΄αυτό και εκτός από το να σαρώσει το “Nomads” τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του, δεν έχει καμία άλλη επιλογή… Καμία άλλη επιλογή για τίποτα λιγότερο.

Εννοείται πως το αποψινό επεισόδιο ήταν καθηλωτικό και πως να μην ήταν άλλωστε, μιας και είχε τα πάντα…

Φωτογραφία που έμοιαζε να είναι βγαλμένη από ταινία, πανοραμικά πλάνα που σε έκαναν να χάνεις τα λόγια σου, τροπική βλάστηση, απάτητες, χρυσές αμμουδιές, ποτάμια, καταρράκτες, σμαραγδένια νερά…

Φυσικά το καλωσόρισμα είχε αναλάβει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος μέσα από ένα υδροπλάνο ανέλαβε να μας ξεναγήσει σε όλους τους χώρους που θα διαδραματιστεί τους επόμενους τρεις μήνες το “Nomads”. Στη βίλα, στη ζούγκλα-παραλία, στο χωριό…

Ο Γρηγόρης εννοείται πως τον συγκεκριμένο ρόλο τον παίζει στα δάχτυλα. Ο Γρηγόρης από ριάλιτι και από σόου ξέρει, όπως σου έχω ξανά γράψει λατρεμένη από talk-show δεν ξέρει. Παρόλα αυτά, η εικόνα του Γρηγόρη στο “Survivor” και στη “Φάρμα”, δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα του Γρηγόρη στο “Nomads”. Γιατί; Γιατί απλούστατα ο Γρηγόρης μεγάλωσε και δεν θα γινόταν και διαφορετικά.

Μεγάλωσε, άλλαξε, ωρίμασε, κουράστηκε… Ναι, ο Γρηγόρης δεν είναι Σάκης Τανιμανίδης. Δεν είναι νέος και ωραίος, δεν είναι “φέτες”, δεν έχει την φρεσκάδα και την φόρα του καινούργιου τηλεοπτικού προσώπου. Δεν έχει την ίδια σπίθα στα μάτια, την λαχτάρα και την αδυμονία του να τα καταστήσει όλα, γιατί τα κατέκτησε όλα, οπότε τώρα ουσιαστικά απ ΄όλο αυτό δεν έχει να κερδίσει και πολλά. Με άλλα λόγια; Ο Γρηγόρης ότι ήταν να αποδείξει, το έχει αποδείξει και στην ελληνική τηλεόραση, αλλά και στον εαυτό του.

Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι ο Γρηγόρης μετά την τηλεοπτική νιρβάνα στην οποία βρέθηκε να ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα “Καρντάσιανς” και το “The 2night show”, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της τηλεοπτικής επικαιρότητας και γίνεται και πάλι τεράστιος ντόρος γύρω από το όνομά του, όχι δεν έχει να κερδίσει κάτι άλλο…

Παρόλα αυτά, ο Γρηγόρης έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του, ίσως το μεγαλύτερο… ¨Ενα όπλο το οποίο σαφέστατα και πολλοί ποθούν, αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν.

Και το όπλο αυτό δεν είναι άλλο από την πολύτιμη τηλεοπτική προίκα που έχει καταφέρει να αποκτήσει. Αυτό τον τηλεοπτικό πλούτο που έχει πια στη κατοχή του, μετά τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει περπατήσει στην ελληνική, ιδιωτική τηλεόραση.

Ο Γρηγόρης είναι ένας πολύ καλός παρουσιαστής που χάρη στο ταμπεραμέντο του, τον αυθορμητισμό του, το επικοινωνιακό του χάρισμα και την πολύτιμη εμπειρία του, – με τα όποια λάθη και τα σωστά της -, μπορεί να ξεχωρίσει. Και μπορεί να ξεχωρίσει και τώρα, χωρίς να βασίζεται στις πλάτες των… κολλητών t-shirts και των… καυτών τζιν κι ας μην κάνει ρούπι χωρίς να υπάρχει… κοντινό του σκηνοθέτη, το οποίο σαφέστατα και τον κολακεύει καλύτερα, από ένα μακρινό, αποκαλυπτικό πλάνο! Ομως, κι από την άλλη δεν θα πρέπει να τον νοιάζει και το κοντινό ή το μακρινό του, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη δεν κρίνεται από αυτό… Και αυτό στο αναφέρω λατρεμένη, γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα, βλέποντας την πρεμιέρα του “Nomads”.

Ο Γρηγόρης στο αποψινό επεισόδιο ήταν αρκετά καλός, αν και κομματάκι υπερβολικός και… δραματικός, κατά την διάρκεια της περιγραφής του αγώνα. Άλλωστε, το… δράμα του πάει πολύ και μπορεί να το υποστηρίξει. Ομως, θαρρώ πως θα βρει τους ρυθμούς του και τις ισορροπίες του. Έχει μάθει να μελετά και είμαι σίγουρη πως θα μελετήσει καρέ-καρέ τα πρώτα επεισόδια, έτσι ώστε να εντοπίσει τα λάθη του και να διορθώσει.

Για την τηλεοπτική ιστορία να αναφέρω, πως ένα από τα μεγάλα συν του συγκεκριμένου ριάλιτι επιβίωσης είναι -, αν μπεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις με τα υπόλοιπα -, πως διαδραματίζεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους και δεν εμφανίζει την μονοτονία της παραλίας.

Το γεγονός ότι το μάτι του τηλεθεατή ξεφεύγει και τα πλάνα της παραλίας εναλλάσσονται με τα πλάνα από το ψαροχώρι και την βίλα, είναι μεγάλη υπόθεση και θα το καταλάβεις στην πορεία.

Επίσης για την τηλεοπτική ιστορία να σου πω, ότι σε αυτό το πρώτο επεισόδιο στο οποίο έλαβε χώρα ο αγώνας της επικράτειας, κέρδισε η ομάδα της “Φωτιάς”, δηλαδή, των celebrity που μεταφέρθηκαν στην βίλα, χαμένη βγήκε η ομάδα της “Ζούγκλας”, που μεταφέρθηκε στη παραλία και η ομάδα του “Ωκεανού” των αθλητών, δηλαδή, βρέθηκε να πρέπει να ζήσει για επτά ημέρες στο ψαροχώρι!

Άντε και καλή μας διασκέδαση!

Read More

And More