Nόνικα Γαληνέα: Η σπάνια παιδική φωτογραφία και τα πλούσια παιδικά χρόνια!

Από τις μεγάλες κυρίες του θεάτρου μας η Νόνικα Γαληνέα έχει γράψει μεγάλη ιστορία στην τέχνη. Όμορφη, ταλαντούχα και με μοναδικό ιδαίτερο αριστοκρατικό στιλ η διάσημη ηθοποιός έχει αφήσει την δική της υπογραφή στο ελληνικό θέατρο.

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσίευσε σήμερα μια σπάνια φωτογραφία της ηθοποιού, από τα παιδικά της χρόνια, όταν ήταν μόλις 4 ετών! Η Νόνικα μεγάλωσε σε μια οικογένεια με μεγάλη οικονομική άνεση που της χάρισε μεγάλη μόρφωση ενώ η ζωή της ήταν μυθιστορηματική!

Η λαμπερή και μεγάλη Κυρία του θεάτρου Νονικα Γαληνεα, στην ηλικία των τεσσάρων ετών

Ο Άρης Λουπάσης γράφει για την Νόνικα: Μεγαλωμένη σε περιβάλλον με μεγάλη οικονομική άνεση στην Ηρωδου Αττικου, φοιτά στα καλύτερα σχολεία και στα δέκα τέσσερα της χρόνια συνεχίζει τις σπουδές της στην Φλωρεντία, στην συνέχεια στην Ελβετία και στα δέκα οκτώ της στο Λονδίνο.

Σε κρουαζιέρα φίλων γνωρίζει τον πρώτο της συζυγο ψυχίατρο Νίκο Μουτουση με τον οποίο αποκτά τρεις κόρες, έναν άνθρωπο που αγάπησε ως άνθρωπο αλλά δεν ερωτεύτηκε ποτέ. Μετά από πέντε χρόνια κοινής διαμονής στο Παρίσι επιστρέφει με τις κόρες της στην Αθήνα όπου παίρνει διαζύγιο και αρχίζει μια καινούρια ζωή. Οκτώβριο του ’63 ξεκινάει τις σπουδές της στην σχολή του Καρολου Κουν όπου μεγευεται κυριολεκτικά από την παρουσία και την διδασκαλία του. Στην φωτο δεξιά στο πατρικό της στην Ηρωδου Αττικου πανέμορφη όπως πάντα, στα χρόνια της δραματικης σχολής.

Με την είσοδο της στο ελεύθερο θέατρο συνεργάζεται με μεγαθήρια την υποκριτικής και σε σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό και το Κρατικό Βορείου Ελλάδος. Το ’69 γνωρίζεται με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, για εικοσι τρια χρονια ζουν ένα μεγάλο και θρυλικό πλέον έρωτα και συνεργαζονται θεατρικά με μεγάλη επιτυχία. Επι σειρά ετών ερμηνεύει ρόλους-ογκόλιθους προορισμενους για κρατική σκηνή με λίγες παραστάσεις. Καταφέρνει όμως να τους ερμηνεύσει παρα την σωματική και ψυχική εξουθενωση κάθε βράδυ για επτά μήνες με διπλές παραστάσεις. Όλη αυτή η ψυχοφθορα διαδικασία μαζί με την ευθύνη διαχείρισης του δικού της θεάτρου οδηγούν στην ρήξη της σχέσης της με τον Αλεξανδράκη.

Στα μέσα του 2000 γνωρίζει τον δεύτερο και τελευταίο σύζυγό της Αλέξανδρο Petermuller, ένα δεσμό που καταλήγει σε γάμο ήταν όμως και για τους δυο σε λάθος “timing”. “Πολλές φορές όταν ο ένας είναι έτοιμος ο άλλος δεν είναι και όταν έρθει η στιγμή του πρώτου είναι αργά για τον δεύτερο”, αναφέρει η ίδια και έτσι έρχεται και το δεύτερο διαζύγιο. Η μόνη Ελληνίδα ηθοποιός με πενηντα χρονια συνεχούς παρουσίας στο θέατρο και η μόνη που πρωταγωνιστει έξι φορές στο Μέγαρο Μουσικής. Από τους πιο μορφωμενους και διαβασμενους καλλιτέχνες, η επιτομή της φινέτσας και την κομψότητας, ένα ταλαντούχο πλάσμα σπάνιας και ανεπιτήδευτης αριστοκρατικης λάμψης.