Νοσοκόμα άφησε από λάθος “φυτό” τον ασθενή της!

Μόνιμη εγκεφαλική ζημιά φαίνεται πως έπαθε ένας άντρας από λάθος της αποκλειστικής νοσοκόμας που τον φρόντιζε.

Ο Jamie Merret, που είχε μείνει παράλυτος από το λαιμό και κάτω μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. έμεινε “φυτό”, όταν η αποκλειστική νοσοκόμα που είχε, έκλεισε τον αναπνευστήρα του, αφηνοντάς τον χωρίς οξυγόνο. Η κρυφή κάμερα που είχε ζητήσει ο ίδιος να εγκατασταθεί στο δωμάτιό του, κατέγραψε το γεγονός και του έσωσε τη ζωή.

Ο 37χρονος ασθενής είχε ζητήσει να εγκατασταθεί μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του, ώστε να είναι σίγουρος για την ασφάλεια του. Και απ΄ότι φαίνεται προνόησε σωστά, καθώς μετά από μόλις λίγες μέρες, η κρυφή κάμερα “τσάκωσε” την νοσοκόμα, να κλείνει τον αναπνευστήρα του.
Το βίντεο έδειξε την αποκλειστική νοσοκόμα Violetta Aylward,να προσπαθεί να δει πως λειτουργεί το μηχάνημα κάνοντας διάφορες δοκιμές. Κάποια στιγμή προφανώς το απενεργοποιεί εν αγνοία της, με αποτέλεσμα ν΄αρχίσει να ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος που προειδοποιεί ότι η συσκευή τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Ο ασθενής καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί προσπάθησε να ανοιγοκλείσει το στόμα του και να δώσει σινιάλο πως βρίσκεται σε κίνδυνο. Η νοσοκόμα κατάλαβε τι είχε συμβεί και προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερνε, μέχρι που έφθασε ένας γιατρός και τον έσωσε.
Παρόλα αυτά, όμως, τα 21 λεπτά κατά τα οποία ο Jamie Emerett έμεινε χωρίς οξυγόνο είχαν ως αποτέλεσμα να του προκληθεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όπως καταγγέλλει η αδερφή του, το μοιραίο λάθος της νοσοκόμας τον έκανε τελείως φυτό αφού πριν απ΄αυτό ο αδερφός της μπορούσε τουλάχιστον να κινεί την αναπηρική του καρέκλα και να μιλά με τη βοήθεια υπολογιστή.
Η νοσοκόμα έχει απομακρυνθεί από τη δουλειά της, ενώ το περιστατικό διερευνάται από το Συμβούλιο Νοσηλευτικής.

Read More

And More