Ντέμης Νικολαΐδης: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εκπαιδεύεται για εθελοντής πυροσβέστης

Ο βετεράνος επιθετικός της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης ακολουθεί εκπαίδευση προκειμένου να γίνει εθελοντής πυροσβέστης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των καθηκόντων των εθελοντών Πυροσβεστών – όπως διαβάζουμε στο blog της Νάντιας Αλεξίου – ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εκτέλεσε 8ωρη βραδινή υπηρεσία, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Η βασική εκπαίδευση (η οποία αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος) των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών γίνεται υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει διάρκεια 120ωρών και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Οι υποχρεώσεις των εθελοντών πυροσβεστών μεταξύ άλλων είναι να υπηρετούν στις Επαγγελματικές και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να επεμβαίνουν μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αποτελούν τμήμα της οργανικής-μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, το σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Read More

And More