Ντέβιντ Μπέκαμ: Έδωσε το Instagram του σε Ουκρανή παιδίατρο που εργάζεται σε μαιευτήριο – Σοκάρουν οι περιγραφές της

Συγκλονισμένος είναι όλο ο πλανήτης με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων σε αυτή.

Πολλοί είναι και οι celebrities σε όλο τον κόσμο που θέλουν με όποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος παραχώρησε τον λογαριασμό του στο Instagram, σε μία Ουκρανή, ώστε να μπορέσει να δείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές στα αυτοσχέδια νοσοκομεία.

Ο πρεσβευτής της UNICEF αφού παρέδωσε το Instagram του στην Dr. Iryna, η οποία είναι επικεφαλής ενός περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο, η ίδια δημοσίευσε βίντεο που συγκλονίζουν, στα οποία βλέπουμε την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν. Μωρά και ασθενείς να νοσηλεύονται σε ένα υπόγειο. Την ίδια ώρα η παιδίατρος και αναισθησιολόγος με το όνομα Iryna αλλά και άλλοι συνάδελφοί της βοηθούν τις εγκύους να γεννήσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες με ασφάλεια.

Ο Ντέβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έχει δείξει αρκετές φορές την ευαισθησία του πάνω σε τέτοια θέματα, δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου είπε: «Γεια σε όλους, παραδίδω το Instagram μου στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια. Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν φτάσει εδώ βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν κάτω από φρικτές συνθήκες».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Beckham (@davidbeckham)

Η Iryna εργάζεται καθημερινά από την ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Όλα τα μωράκια που γεννιούνται μπαίνουν στην εντατική για να μην κινδυνεύσουν καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν στο καταφύγιο.

Η ίδια μέσα από τα instastories της δήλωσε: «Την πρώτη μέρα του πολέμου, όλες οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες μεταφέρθηκαν στο υπόγειο. Ήταν ένα τρομερό τρίωρο που περάσαμε μαζί. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πάμε τα μωρά που βρίσκονται σε εντατική θεραπεία στο υπόγειο. Οι πρώτες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε πώς να δουλεύουμε με βομβαρδισμούς. Δουλεύω όλη μέρα».

«Η υποστήριξη της UNICEF είναι πολύ σημαντική για εμάς, παραδίδουν προμήθειες στην Ουκρανία εδώ και χρόνια και έχουν καλή υλικοτεχνική υποστήριξη για να παραδώσουν έτοιμα προς χρήση κιτ στα μαιευτήρια. Οι γεννήτριες οξυγόνου που λάβαμε από τη UNICEF βοηθούν στην παροχή οξυγόνου για τα παιδιά που ζουν στο υπόγειο.

Μάλλον διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας. Γιατροί και νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει. Ευχαριστώ όλους όσους παρακολούθησαν την ιστορία μου σε όλους όσους βοηθούν τα παιδιά της Ουκρανίας. Κάθε δωρεά έχει μεγάλη σημασία για εμάς», είπε σε άλλο μήνυμά της η Iryna.

Η προσπάθεια του Ντέβιντ Μπέκαμ να συγκεντρώσει χρήματα φαίνεται πως έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. Ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια έκαναν δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών για να βοηθήσουν τον λαό της Ουκρανίας.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram

Read More

And More