Ντιέγκο Mαραντόνα: Στην τελευταία του κατοικία ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Επεισόδια ξέσπασαν χθες έξω από την Casa Rosada στο Μπουένος Άιρες το σημείο όπου είχε τεθεί για λαικό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκατοντάδες άτομα πήδηξαν τους φράκτες στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό μέγαρο για να αποχαιρετίσουν το είδωλό τους. Η αστυνομία θέλοντας να τους απωθήσει χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει δύο ώρες νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα.

Υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μοτοσικλετών της αστυνομίας η πομπή με τη σορό του Μαραντόνα πέρασε από τη λεωφόρο Πασέο Κολόν ενώ χιλιάδες κόσμου βρίσκονταν δεξιά κι αριστερά από το δρόμο για να «αποχαιρετήσει» το «χρυσό παιδί» της Αργεντινής και άσο του ποδοσφαίρου.

Λίγες ώρες μετά η σορός του 60χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, έφτασε στο νεκροταφείο της Bella Vista. Mάλιστα τοποθετήθηκε δίπλα στις σορούς της μητέρας και του πατέρα του με την ταφή να γίνεται σε μια σεμνή ιδιωτική τελετή παρουσία μόνον της οικογένειάς του και μερικών πολύ κοντινών του ανθρώπων.

Read More

And More