Ντιέγκο Μαραντόνα: Η πολυτάραχη ζωή του θρύλου του ποδοσφαίρου! Ο γάμος με την παιδική φίλη του, ο εθισμός στα ναρκωτικά και τα οκτώ παιδιά (pics)

Σοκ προκάλεσε σε ολόκληρο τον πλανήτη ο ξαφνικός θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής της δεκαετίας του ’80 και ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. 

Τα τελευταία χρόνια ο “θεός” της μπάλας αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με την υγεία του. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες, ο ίδιος βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από παρότρυνση της κόρης του, έκανε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν υποσκληρίδιο αιμάτωμα και έτσι χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση που όμως είχε αυξημένο ρίσκο λόγω του βεβαρημένου ιστορικού του.

Ο ίδιος, παρά τον κίνδυνο, αποδείχθηκε νικητής και επέστρεψε στο σπίτι του χαρίζοντας απέραντη χαρά στην οικογένειά του. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα σήμερα 25/11, τα χαμόγελα έσβησαν, αφού ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατέληξε. Στα 60 χρόνια της πολυτάραχης ζωής του, ο ίδιος έζησε κάθε στιγμή τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά με το ίδιο απαράμιλλο πάθος.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής είχε ανακαλύψει από την παιδική ηλικία την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και έτσι η καριέρα του ξεκίνησε στα 14 χρόνια του. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές ενώ στις εκλογές της IFFHS ψηφίστηκε ο 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, το 1984 παντρεύτηκε την παιδική του φίλη Κλαούντια Βιγιαφάνιε, με την οποία απέκτησε δύο κορίτσια, την Ντάλμα και την Τζιανίνα. Το 1986 απέκτησε ένα γιο εκτός γάμου, τον οποίο αναγνώρισε αρκετά χρόνια αργότερα. Ο γάμος του με την Κλαούντια λύθηκε με διαζύγιο το 2004, όταν οι παράνομες σχέσεις του είχαν αρχίσει να βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Μέχρι το 2019, όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πατέρας πέντε παιδιών, ωστόσο αυτή την πεποίθηση ήρθε να αλλάξει ο δικηγόρος του με μια δημόσια ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο γνωστός ποδοσφαιριστής έχει ακόμα τρία παιδιά, τα οποία γεννήθηκαν μεταξύ 2000 – 2005, όταν βρίσκονταν στην Κούβα προκειμένου να καταπολεμήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ήταν 26 Απριλίου το 1991, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια το πρόβλημά του και εκ τότε μίλησε πολλές φορές για τις καταχρήσεις του. Σε συνέντευξή του το 2017, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει σχετικά με τον εθισμό του στις ουσίες: 

«Ήμουν 24 χρόνων. Στη Βαρκελώνη. Τότε πήρα για πρώτη φορά ναρκωτικά. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Τα τελευταία 13 χρόνια δεν έχω πάρει τίποτα. Είμαι τυχερός, διότι αν είχα συνεχίσει να κάνω συστηματική χρήση, θα είχα πεθάνει. Τα ναρκωτικά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τα ναρκωτικά σκοτώνουν».

Ωστόσο, ο Ντιέγκο Μαραντώνα δεν έμεινε σταθερός στις απόψεις του για τις καταχρήσεις, καθώς αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο στις αρχές του Νοέμβρη, επισκέφτηκε κλινική αποτοξίνωσης. 

Πηγή φωτογραφιών: FACEBOOK

Read More

And More