Ντιέγκο Μαραντόνα – Βούρκωσε μπροστά στις κάμερες ο γιατρός του – “Δεν έγινε ιατρικό λάθος από κανέναν” (video)

Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι έχει ξεκινήσει αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μεταξύ των ερευνών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, τόσο στο σπίτι και στο ιατρείο του προσωπικού γιατρού του θρύλου του ποδοσφαίρου, Δρ. Λεοπόλδο Λούκε, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια.

Ο ίδιος δέχτηκε να μιλήσει σχετικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και με δάκρυα στα μάτια υποστήριξε ότι δεν έγινε ιατρικό λάθος και ασθενείς με το ιστορικό του Μαραντόνα συνηθίζεται να φεύγουν από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς.

«Δεν έγινε ιατρικό λάθος από κανέναν. Ο Ντιέγκο υπέστη καρδιακή προσβολή. Ένας ασθενής με τα χαρακτηριστικά του, αυτός είναι ο πιο συνήθης λόγος για να πεθάνει. Κάθε προσπάθεια έγινε για να μειωθεί αυτή η πιθανότητα. Η κλινική έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν. Τον κράτησα στην κλινική όσο περισσότερο μπορούσα. Και αυτό που πετύχαμε μαζί ήταν να πείσουμε τον Ντιέγκο να του βάλουμε δίπλα του ανθρώπους. Ο Ντιέγκο ήθελε κακή ζωή. Προσπάθησα να είμαι δίπλα του. Του έλειπαν πολύ οι γονείς του».

«Μίλησα με τις αδερφές του, με την Χάνα, με τον Ντιέγκο Τζούνιορ. Ήμουν ένας φαν του Ντιέγκο, τον αγαπούσα. Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει και αρκετά παραπάνω. Αυτά που ακούγονται είναι ανοησίες. Υπάρχει μια νομική διαδικασία και προφανώς συμμερίζομαι τον νόμο, μιλάμε για τον Μαραντόνα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, είμαι περήφανος που τον φρόντιζα. Του έφερα γιατρούς και του παρείχα όση βοήθεια μπορούσα» δήλωσε.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Εδώ δεν υπάρχουν αποφάσεις, υπάρχουν ιατρικά κριτήρια. Όταν κάνεις επέμβαση σε έναν ασθενή για 24,48, 72 ώρες, εξαρτάται από τον ασθενή. Δεν υπάρχει ιατρικό λάθος, ούτε καν από τη νοσοκόμα, ήταν ένα τυχαίο γεγονός που συμβαίνει κάπως έτσι. Μια καρδιακή προσβολή σε ένα ασθενή με τέτοια χαρακτηριστικά. Κάναμε προσπάθειες για να το αποφύγουμε, για να μειώσουμε την πιθανότητα να συμβεί αλλά όχι για να το μπλοκάρουμε. Η κλινική αντέδρασε άψογα, κάναμε την επέμβαση και είπαμε να μην τον αφήσουμε έτσι. Αλλά καταλάβετε κάτι, δεν μιλάμε για κέντρο αποκατάστασης αλλά για μια παθολογική κλινική. Επωφελήθηκα από τη στιγμή για να κάνω κάτι που δεν εξαρτιόταν από τη θέληση του Ντιέγκο. Επέκτεινα τη νοσηλεία του όσο μπορούσα. Και μετά θα μπορούσαμε να πείσουμε γιατρούς, ανθρώπους αλλά λέγονται πολλές παρανοήσεις».

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα. (Η στιγμή που ο γιατρός βουρκώνει είναι στο 21ο λεπτό).

Read More

And More