Ντίνα Νικολάου: Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής της

Συνεργάτες και φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους τη γνωστή σεφ, Ντίνα Νικολάου στην παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το βιβλίο με τίτλο Dina’s Bakery, My best recipes, περιλαμβάνει τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της, έχοντας ένα κοινό συστατικό: το αλεύρι… Τη φωτογράφιση του βιβλίου υπογράφει ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης και το food styling η Γωγώ Νικολάου.

Για το βιβλίο μίλησαν η Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), η Αλεξία Κεφαλά, δημοσιογράφος (Le Figaro, Τα Νέα), η Κατερίνα Δάκου, ιδιοκτήτρια της Αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Δάκου», η Ειρήνη Βασιλοπούλου, νομικός-επιχειρηματίας και η Ελένη Τσολάκη, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη συγγραφέα και τόνισε την άψογη συνεργασία που είχε μαζί της κατά την έκδοση του βιβλίου. Ξεχωριστή παρέμβαση έκανε και ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου που τόνισε τον «μαμαδίστικο» χαρακτήρα και την αυθεντικότητα των συνταγών αυτού του βιβλίου.

Η Ντίνα Νικολάου, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε το κοινό και περιέγραψε την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του βιβλίου: «Είναι οι συνταγές που, αν ζούσα έναν αιώνα πριν, σίγουρα θα κατέγραφα σε ένα ρομαντικό, λουλουδάτο τετραδιάκι, για να μην ξεχαστούν και να τις κληροδοτήσω σε αυτούς που αγαπώ. Είναι ένα βιβλίο συνταγών, αλλά κυρίως ένα βιβλίο στιγμών από τη ζωή μου».

Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» επώνυμοι φίλοι και συνεργάτες της Ντίνας Νικολάου.

Η Ντίνα Νικολάου υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα των χορηγών της βραδιάς: αλμυρές λιχουδιές από τους Μύλους Δάκου, κρασιά από το οινοποιείο Muses Estate, μανιάτικα λαλάγγια από το Alexia’s Coffee & Food Collection, αλλαντικά Mπούμπας και παραδοσιακά προϊόντα Λήμνου από την εταιρία Χρυσάφη.

Μαίρη Αυγερινοπούλου – Δημήτρης Κατριβέσης – Ντίνα Νικολάου – Ελένη Τσολάκη

Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης – Ντίνα Νικολάου – Γεώργιος Γρηγοριάδης – Στυλιανός Γρηγοριάδης

Λευτέρης Λαζάρου – Ντίνα Νικολάου

Ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας με την οικογένεια της Ντίνας Νικολάου.

Ντίνα Νικολάου – Ειρήνη Βασιλοπούλου – Αλεξία Κεφαλά – Κατερίνα Δάκου – Ελένη Τσολάκη

 

Read More

And More