Ντόναλντ Τραμπ: Συνεχίζονται τα “χτυπήματα” από τους καλλιτέχνες! Μπάντα ακύρωσε την εμφάνισή της σε gala για την ορκωμοσία του

Δεν έχουν τέλος τα “χτυπήματα” που δέχεται ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ από τον καλλιτεχνικό χώρο… Μετά την “επίθεση” της Meryl Streep και των ηθοποιών που στέφονται ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, της Madonna, αλλά και των σχεδιαστών που αρνούνται να ντύσουν την Μελάνια, ήρθε ένα ακόμη “χτύπημα” για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι B Street Band – μία tribute μπάντα που παίζει ζωντανά αποκλειστικά μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν – ακύρωσαν την εμφάνισή τους σε γκαλά που διοργανώνεται την προσεχή Πέμπτη με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ μετά από θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση της συμμετοχής τους στην εκδήλωση.

Με τον Μπρους Σπρίνγκστιν να έχει αποκαλέσει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «θρασύ, τοξικά ναρκισσιστή» και να έχει αμφισβητήσει το κατά πόσο είναι ικανός να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα, η είδηση της εμφάνισης των B Street Band σε χορό που διοργανώνεται με αφορμή την ορκωμοσία του Τραμπ προκάλεσε τις αποδοκιμασίες θαυμαστών της μουσικής του, οι οποίοι με μηνύματα στα social media υποστήριξαν ότι το συγκρότημα εγκαταλείπει το πνεύμα του μουσικού χάρη στον οποίο έκανε καριέρα.

“Ντροπή στους #BStreetBand που θα παίξουν μουσική στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ”, έγραψε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ Ρέι Λέσνιακ την περασμένη εβδομάδα στο Twitter. Επωφελήθηκαν από τον #Bruce και τώρα εγκαταλείπουν το μήνυμα της μουσικής του.

Οι B Street Band ανέφεραν ότι θα εμφανιστούν την Πέμπτη το βράδυ στην Ουάσινγκτον στο γκαλά του Συλλόγου της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ και όχι όπως έχουν ποστάρει λάθος πολλοί στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ. Εξήγησαν ακόμη ότι είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη εμφάνιση από το 2013. “Με βαθύτατη συγνώμη προς τους θαυμαστές μας και την επιτροπή που οργανώνει την εκδήλωση οι Β Street Band γνωστοποιούν ότι δεν θα εμφανιστούν”, ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα φαν του Σπρίνγκστιν, Backstreets.

“Η απόφασή μας βασίζεται αποκλειστικά στο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που τρέφουμε για τον Μπρους και την μπάντα του, E Street Band”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η μπάντα είχε εμφανιστεί στα δύο γκαλά της ίδιας μη κερδοσκοπικής, μη κομματικής οργάνωσης, τα οποία διοργανώθηκαν με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα το 2009 και το 2013. «Έχουμε δεσμευθεί και δεν έχουμε ανάμειξη στην πολιτική» είχε δηλώσει ο αρχηγός του γκρουπ Γουίλι Φόρτε.

Ο Φόρτε είχε τονίσει ότι η μπάντα αποτελείται από έξι «σκληρά εργαζόμενα μέλη που ερμηνεύουν τραγούδια του Σπρίνγκστιν για σχεδόν 37 χρόνια. Το όνομά της προέρχεται από την E Street Band, τη μπάντα με την οποία εμφανίζεται ο τραγουδιστής από το 1972.

Η μπάντα εμφανίστηκε επίσης στη Φιλαδέλφεια στη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών.

Ο Σπρίνγκστιν τραγούδησε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Ομπάμα το 2009 και ο πρόεδρος των ΗΠΑ του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας το 2016.


Read More

And More